Connect with us

Domaći film

Toma: OVA scena je RASPLAKALA celu SRBIJU, a Bjela je hteo da je IZBACI iz filma! Evo i zbog ČEGA!

Petar Benčina i Paulina Manov jednom scenom ukrali su šou Milanu Mariću

Published

on

Toma-scena-Za-Ljiljanu-Milan-Maric

Reditelj i scenarista filma “Toma”, Zoran Lisinac, ističe da je očekivao ovakav uspeh filma, koji je pogledalo više od milion ljudi.

– Mogu slobodno da kažem da smo očekivali ovako veliki uspeh filma “Toma”. Interesantno je da se sve ovo dešava uprkos koroni. Jednostavno vuče ljude u bioskope i da gledaju film po par puta. To je uvek slučaj sa blokbasterima. Zanimljiva je čitava pažnja koja se daje filmu, zbog toga radim ovaj posao. Na setovima smo jurili sunce, gubili dane, krvarili noćima i drago mi je da sada nekome iz publike znače tih dva i po sata. Možda ih na neki način sve to inspiriše.

Reditelj i scenarista filma “Toma” je već na početku promocije filma pojasnio da su neke stvari fikcija.

– Kada smo počeli da promovišemo film, skovao sam frazu da je ovo “impresionistički portret Tome Zdravkovića”. Kao pisac i reditelj ovog filma mogu da kažem da je to jedna fotografija života. Nazire se ideja koju smo mi imali i tiče se Tome. Samim tim, morali smo da napravimo film koji funkcioniše po dramskim zapletima.

– U isto vreme smo ispoštovali odgovornost u životu čoveka koji je imao porodicu i ljude koji su ga poznavali. Pažljivo smo pričali sa Tominin bratom, rodbinom, ali u nekim delovima smo morali da budemo filmadžije. Toma je voleo filmove i mislim da bi mu se ovaj projekat dopao, smejao bi se i sam celom filmu – govori Lisinac, koji je pisao jednu od najtužnijih scena u filmu koju su nazvali “Za Ljiljanu”.

Toma-scena-Za-Ljiljanu-Petar-Bencina-Paulina-Manov

Toma: Petar Benčina i Paulina Manov

– Pisao sam celu tu scenu “Za Ljiljanu”. Ljudi su plakali dok je još bila napisana. Sećam se da sam scenu poslao Bejli dok je bio u Austriji. Tada se rasplakao, a ja sam ga tešio da je to sve zbog nadmorske visine. Svi su plakali uz tu scenu, kaže kroz smeh i nastavlja:

– Razmišljali smo da izbacimo tu scenu, jer je pretila da skloni svu pažnju sa glavnog junaka. Međutim, na našu radost scena je ostala i to je svakako jedna od dražih. Čitava scena “Za Ljiljanu” je moja fikcija. Imali smo sa jedne strane doktora, sa druge njegovu ženu. Sasvim spontano je sve nastalo. Doktoreva žena je trebala da se zove Vera, međutim mi smo je nazvali Ljiljana.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Izvor Kurir

Advertisement