Connect with us

Domaće serije

Državni službenik 3. sezona: OTKRIVAMO kada stiže i šta očekuje Lazara u nastavku serije

Kovid 19 biće glavna okosnica novih 12 epizoda, a radnja se jednim delom odvija i u Istanbulu

Published

on

Drzavni-sluzbenik-3-sezona

Ako je suditi prema dosadašnjim najavama iz izvršne produkcije koja stoji iza serije “Državni službenik” 3. sezona biće najuzbudljivija i najnapetija.

Radnja novih 12 epizoda utemeljena je u atmosferi koju je prouzrokovala epidemija kovid-19 u Srbiji i svetu. Neizvesnost, strah od nepoznatog, od nečega što je po sebi opasno, ogromna količina protivrečnih vesti koje su se pojavile, ponekad zbunjujuće, ponekad i u sklopu teorija zavere, ograničeno kretanje, ograničene mogućnosti… Takva situacija je opasna ne samo po našu, nego po svaku zemlju, i naravno da su bezbednosne agencije u stanju povišene pripravnosti da očuvaju mir i bezbednost stanovništva.

Snimanje trećeg ciklusa koje je započeto prethodne jeseni, nastavlja se na proleće. Osim u Srbiji, serija je jednim delom snimana i Istanbulu. Emitovanje se očekuje na jesen premijerno na kanalu Superstar.

Mladi i popularni glumac Milan Marić, koji tumači lik agenta Lazara Stanojevića, kaže da je sa svojim junakom prošao sve faze očaja, uspeha, patnje, strahova…

– Osećam da ga veoma dobro poznajem i imam slobodu da sa njim eksperimentišem u granicama koje smo postavili u prvoj sezoni. Tu mi mnogo pomažu uigrana rediteljska i glumačka ekipa. Jasno nam je sve, kao da smo stvarno neka organizacija. Sastav se nije menjao, i kada se okupimo znamo šta želimo i kako radimo – kaže Marić.

Državni službenik 3. sezona: Šta će biti sa Lazarom i Anom?

Na pitanje koliko se Lazar promenio, glumac odgovara:

– Desile su mu se bitne promene. Od suštog profesionalca koji drži do etike, do te mere da će postupiti ispravno po svaku cenu, ne razmišljajući o posledicama, čak ponekad i zaobilazeći hijerarhiju, u drugoj sezoni stvoreno je nešto drugo. Lazar je isteran iz službe zbog prekršaja, pojavili su se neprijatelji koji su pokazali karte, a odnos sa suprugom Anom se veoma poljuljao kada je otkrio da i ona radi za službu. Pokušava da se sabere, odlazi na psihološku terapiju i pokušava da se ponovo izgradi, da prevaziđe bes prema službi i kolegama i ostane na ispravnom putu. U trećoj sezoni gledamo šta su posledice svega toga. Ono što je posejao, to će i da žanje.

Odnos sa suprugom je i dalje najjača tema kojom se Lazar bavi u nastavku serije. Vratio se na posao, i trudi se da pomiri sve, ali vrlo brzo ne može da razdvoji šta je samo posao, a šta je samo privatno.

– Sve se uliva iz jednog u drugo. Kao i svima nama, korona je i našim junacima donela promene na svim poljima – od brige za najbliže i za sebe do haosa u kome odjednom morate da se borite sa nečim o čemu niste ni sanjali. Lazar sve to gleda kao jedan zadatak, ali izuzetno kompleksan. U trećoj sezoni pletenica se plete na nekoliko nivoa i on pokušava da makar održi korak ako već ne može da je rasplete – završava Milan Marić.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen Youtube

Izvor Novosti

Advertisement