Connect with us

Domaće serije

GODINA PROĐE, DAN NIKADA Počinje snimanje serije! A evo KO će glumiti LAUŠEVIĆA!

Izbor glavnog glumca trajao duže od godinu dana…

Published

on

Godina prođe, dan nikad – serija po istoimenoj knjizi Žarka Lauševića počinje da se snima na proleće. Kroz deset epizoda ove drame biće prikazani zatvorski dani čuvenog glumca koji je u julu 1993. godine usmrtio dva mladića u jednom podgoričkom kafiću.

Seriju radi „Firefly produkcija“, koja potpisuje hit ostvarenja „Tajkun“, „Kalkanski krugovi“, „Porodica“ i „Crna svadba“.

– Lauševa prva knjiga postigla je ogroman uspeh i prodata je u rekordnom tiražu. Ljude je dirnula njegova ispovest o danima koje je proveo u zatvorima u Požarevcu i Spužu, gde je robijao zbog dvostrukog ubistva. Svi su komentarisali da je ta njegova autobiografija odlično štivo za jedan holivudski film, ali Laušević u početku nije hteo ni da čuje za ekranizaciju njegove tragične sudbine – priča izvor Informera blizak slavnom glumcu.

Laušević je tek devet godina posle objavljivanja knjige „Godina prođe, dan nikad“ pristao da pregovara sa filmskim produkcijama.

– Početkom 2020. godine kontaktirali su ga ljudi iz „Firefly“ produkcije i rekli mu da žele da snimaju seriju po njegovoj knjizi. U početku je bio skeptičan, ali je posle sastanka sa njima promenio mišljenje i odlučio da im proda autorska prava. Snimanje serije je planirano još tokom 2020. godine, ali je sve pomereno zbog korone. Sada se ekipa ponovo okuplja krajem februara i posle toga napokon počinje da se snimaju epizode – kaže Informerov sagovornik.

Producenti za sada vešto kriju koji glumac će u seriji igrati Žarka Lauševića.

– I tu je bilo problema. Sa jednim poznatim glumcem je pre godinu i po dana dogovorena saradnja, ali je on morao da odustane zbog drugih obaveza, tako da je na kraju ulogu dobio njegov kolega. Kako bi se do poslednjeg trenutka sakrilo ime glavnog glumca, svi koji rade na ovoj seriji morali su da potpišu poseban ugovor koji im zabranjuje da otkrivaju poverljive podatke – objašnjava izvor Informera.

Advertisement