Connect with us

Domaće serije

OTKRIVAMO koliko epizoda će imati serija “Pad” i kada ćemo je gledati i na kojim televizijama!

Još nije poznato hoće li biti ekranizovane i preostale dve knjige Žarka Lauševića, koje čine troknjižje pod zajedničkim naslovom “Dnevnik jedne robije”

Published

on

Pad-serija-Milan-Maric-i-Zarko-Lausevic

Osim po “Tajkunu”, “Porodici”, “Crnoj svadbi” i drugim uspešnim projektima, produkcijska kuća “Firefly” poznata je po tome što projekte dugo priprema i drži pod velom tajne. U javnosti su, međutim, dospele informacije o novoj seriji “Pad”, i nagađalo se da se u najužem krugu za glavnu ulogu nalaze Miloš Biković, Marko Grabež i Vučić Perović.

Ipak, lik Žarka Lauševića igraće Milan Marić. Talentovani mladi glumac već je na velikom i malom ekranu dočarao mnogobrojne biografske priče – od Sergeja Dovlatova, Danila Ilića i kneza Milana Obrenovića, preko mladog Vukana Nemanjića do Čedomira Jovanovića i Tome Zdravkovića.

Scenario je skoro gotov, a potpisuju ga Petar Mihajlović i Bojan Vuletić, koji će biti i reditelj. Serija “Pad” nastaje uz podršku “Telekoma Srbije”, snimanje bi trebalo da počne na proleće, a emitovanje se očekuje krajem ove ili početkom naredne godine na Superstar TV i, kako nezvanično saznajemo, na RTS-u.

Podnaslov “Dnevnik jedne robije” sugeriše šta ćemo gledati u najavljenih osam epizoda. Knjiga “Godina prođe, dan nikad”, po kojoj se snima serija, zapravo je zbirka beleški koje je Žarko Laušević vodio tokom prvih 455 dana zatočeništva – od 31. jula 1993, kada je ubio dvojicu i ranio jednog mladića, do 28. oktobra 1994, kada je prvostepeno osuđen na 15 godina robije.

Među koricama su ispisani putevi njegove glumačke karijere – studije, prve manje i veće uloge, slike iz prošlosti, prijateljstvo sa Rahelom Ferari i Josifom Tatićem, druženje u kafani Manjež… Precizno su naslikani piščevi zatvorski saputnici, kao i komandiri, čuvari, lekari, advokati.

Posle ovog dela usledile su “Druga knjiga” i “Sve prođe, pa i doživotna”, kojima je Žarko Laušević zaokružio troknjižje pod zajedničkim naslovom “Dnevnik jedne robije”.

BONUS VIDEO Den Braun: Izgubljeni simbol SAMO na FOX kanalu

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Kinoist

Izvor TV novosti

Advertisement