Connect with us

Domaće serije

LUDA GODINA: Otkriveno! Evo KOJA GLUMICA će biti MARIJA u nastavku serijala ŽIKINA DINASTIJA

Ovo će biti veliko iznenađenje za SVE!

Published

on

Luda godina

Luda godina nastavak serijala kultne Žikine dinastije prošle godine stopiran je neočekivanom smrću glumice Rialde Kadrić. Ona je trebalo da reprizira svoju čuvenu rolu Marije, Bobine supruge i večne ljubavi, zbog čega se sa radošću i vratila u Srbiju.

Filmski centar Srbije za ovaj projekat izdvojio je 190.000 evra, a nastavku su se radovali svi. I publika, ali i glumci. Svoju rolu trebalo je da ponovi i Nikola Kojo, pri čemu je ovog puta on trebalo da deli sudbinu svojih roditelja, te da se bori sa glavoboljom koju mu zadaju deca. Ipak, godinu dana nakon što je Rialda Kadrić preminula, radovi na filmu i dalje stoje.

– Obradovao sam se kada sam dobio poziv za snimanje filma. Naročito kad sam pročitao scenario Milene Marković, verovatno jedne od naših najvećih spisateljica. Inače, kuriozitet je da je njen otac Joca Marković pisao prethodne delove tog serijala. Nažalost, za taj film je obezbeđeno tek 10 odsto sredstava i nema sluha među emiterima da prepoznaju potencijal takvog dela. Ili je smeh, ipak, postao subverzivna delatnost u našem društvu – rekao je nedavno Nikola Kojo, ne mnogo optimističan kada je reč o budućnosti ovog projekta.

Međutim, producent Milan Todorović izneo je i neke novine otkrivši dve veoma važne informcije. Prva je ta da će se „Luda godina“ definitivno snimati, i da će prva klapa najverovatnije pasti ovog leta. A druga se odnosi na veliku enigmu – ko će zameniti glumicu Rialdu Kadrić u roli Marije.

I tu je Todorović bio veoma precizan i jasan. Rialdu u nastavku neće zameniti nijedna glumica, jer njenog lika u serijalu „Luda godina“ neće ni biti.

– Rialda je bila Marija i taj lik neće igrati niko drugi. Kako će se to u priči rešiti ne znam, trenutno ne mogu da razmišljam o tome – iskren je producent. Smrt glumice, koju su voleli od Vardara do Triglava, i za njega je bila šokantna vest.

– Veoma me je potresla i rastužila vest o iznenadnoj smrti Rialde Šebek. Još uvek sam u neverici. Bila je izuzetno prijatna osoba i svaki razgovor s njom je odisao značajem čak i kad su to bile neke kratke razmene poruka – seća se Milan.

On objašnjava da su zajedno radili na liku Marije i spremali se za snimanje u Atini.

– Upoznali smo se kad sam joj ponudio da ponovo igra Mariju u nastavku „Ludih godina“. Iako se povukla iz sveta glume pre skoro 30 godina, pristala je da se vrati jer joj se jako dopao projekat, na moju veliku radost. Zajedno smo kreirali lik Marije, odnosno kakva bi ona bila danas. Rialda je imala fenomenalne ideje za lik i moja najveća radost vezana za razvoj filma bila je u vezi s Marijom i Bobom i njihovim odnosom. Najpoznatiji par stare Jugoslavije je bio integralni deo povratka „Žikine dinastije“. Ova vest me je uzdrmala pre svega zbog gubitka divne osobe, s kojom sam redovno bio u kontaktu. Nedostajaće i u životu i u budućem filmu – zaključio je Todorović.

BONUS VIDEO PRIVATNI DETEKTIVI (Private Eyes): Peta sezona stiže na FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo IMDb

Izvor: Film i TV / Kurir

Advertisement