Connect with us

Domaće serije

Otkrivamo SVE o seriji BLOK 27: Ispod Novog Beograda sakriven PORTAL U DRUGI SVET?

Od 19. februara stiže srpski STRANGER THINGS i otkriva gde je nestao BLOK 27

Published

on

Nova tinejdžerska misteri-horor serija Blok 27 premijerno će biti emitovana od 19. februara na kanalu Superstar TV, a ova originalna i uzbudljiva priča uvući će gledaoce u novi, do sada neistraženi, tajni svet u pokušaju da se pronađe odgovor na pitanje: „Zašto ne postoji ‘Blok 27’?“

Publiku očekuje priča u šest epizoda o tinejdžerima Milici, Bogdanu, Darku i Rastku koje tumače mladi naturščici – Ema Pendleburi, Veljko Ilinčić, Stefan Lazić i Andrej Jovović.

Kreator ovih uzbudljivih i najavljivanih šest epizoda je Ivan Knežević, a reditelji su Milica Tomović i Momir Milošević, dok scenario potpisuju Ivan Knežević, Boris Grgurović, Ljubica Luković i Boban Jevtić.

Zaplet uzbudljive priče počinje nestankom četrnaestogodišnjeg Rastka u blokovima Novog Beograda, kad njegova sestra bliznakinja odlučuje da sama pronađe brata, koji je nestao u bloku koji zapravo ne postoji.

„Jedne noći nakon treninga, četrnaestogodišnji Rastko, uzoran đak i sportista, nestane u blokovima Novog Beograda. Milica, Rastkova sestra blizanka, besna na roditelje i nezainteresovanu policiju, odlučuje sama da nađe brata. Uz pomoć najboljeg druga Bogdana i Darka, mladog dilera u pokušaju, Milica od lokalnog čudaka saznaje da je Rastko u Bloku 27“, piše u opisu serije.

Blok-27

Ipak, taj blok ne postoji. U izgradnji Novog Beograda baš broj 27 je preskočen. Milica, Bogdan i Darko polako razotkrivaju natprirodnu misteriju koja seže pedeset godina u prošlost, u doba kad je Novi Beograd građen. U isto vreme, inspektorka Sonja Nikolić, odrasla u blokovima, priziva sećanja iz sopstvene prošlosti. Misteriozni prolazi, podrumi i atomska skloništa kriju ulaz u prostor izvan prostora – Blok 27.

Ostale uloge u TV seriji su poverene Ivani Mladenović, Aleksandru Gligoriću, Dušanu Miloševiću, Strahinji Kostiću, Katarini Marković, Milovanu Filipoviću, Tatjani Kecman, Goranu Smakiću, Bojani Zečević, Branku Đuriću i mnogim drugima.

„Serija ‘Blok 27’ je šestodelna tinejdžerska horor natprirodna misterija smeštena u blokovima Novog Beograda. Novi Beograd sagrađen je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka u ogromnim radnim pogonima zapošljavajući hiljade građevinskih radnika i mladih dobrovoljaca. Bio je simbol napretka Jugoslavije i superiornosti, ali što je još važnije, bratstva i jedinstva naroda. Ali kada je zemlja propala, tada su propali i ovi ideali“, kazao je Ivan Knežević, kreator serije.

Kako kaže, Novi Beograd je propadao i bio je prožet kriminalom i siromaštvom. „Porodice su se raspale, a deca su bila prepuštena sama sebi. Rasla su, igrala se i zaljubljivala u beskrajnoj mreži hodnika, podruma i skloništa. Ova komplikovana istorija i slika davali su mitski kvalitet Novom Beogradu. Serija ‘Blok 27’ dodiruje to mitsko mesto detinjstva koje povezuje sve koji su odrasli u stambenom bloku i prvenstveno je usmerena na tinejdžere“, izjavio je Knežević.

Serija je inspirisana projektima kao što su „Stanger Things“ i „Dark“, a i dalje je u velikoj meri srpska, prema rečima Kneževića, baš kao što „Stranger Things“ koristi američko predgrađe i „Dark“ koristi šumu i bunkere, „Blok 27“ koristi socijalističke blokove kao mesto radnje, vizuelni ukus i, što je najvažnije, jedinstvenu ličnu mitologiju, a namenjena je svim generacijama.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo/Firefly

Izvor Film i TV/N1

 

Advertisement