Connect with us

Domaće serije

“Područje bez signala”: Evo kada na stiže SERIJA sa Jovanom Stojiljković i Goranom Bogdanom (VIDEO)

Posle nagrada koje je pokupila u Francuskoj i Nemačkoj, regionalna drama uskoro i pred domaćom publikom

Published

on

Područje-bez-signala-jovana-stojiljkovic

“Područje bez signala” je na najznačajnijem festivalu TV serija u Lilu “Serias Mania 2021” u konkurenciji od 60 serija iz celog sveta, osvojilo Grand Prix za najbolju seriju u programu International Panorama, kao i nagradu publike na “Seriencamp” festivalu u Minhenu. Sada je trenutak da se ova serija nađe i pred televizijskom publikom u Srbiji, zahvaljujući RTS-u, koji je otkupio prava za njeno emitovanje.

Serija prati Olega i Nikolu, dva zagrebačka majstora preživljavanja, koje u zabačeni gradić dovede porudžbina misterioznog klijenta iz Magreba – da bi mu isporučili turbinu kakva se više ne proizvodi, oni obnavljaju davno zatvorenu fabriku u gradu utonulom u beznađe. Kada gradić živne i meštani radom povrate izgubljeno dostojanstvo i nadu, klijent nestane i turbina ostaje bez kupca. Nakon niza bezuspešnih pokušaja da je prodaju, Nikola i radnici pronalaze način da beznadežnu situaciju pretvore u novi početak.

Područje-bez-signala-01

Područje bez signala: Goran Bogdan

Kroz šest epizoda serije, upoznajemo Olega (Rene Bitorajac), spretnog oportunistu britkog uma i još bržeg jezika, njegovog introvertnog rođaka Nikolu (Krešimir Mikić) koji će, aktivno učestvujući s radnicima u proizvodnji turbine, prvi put osetiti radost zajedništva, Šeilu (Jovana Stojiljković), mladu kustoskinju koja prekida međunarodnu karijeru i vraća se u svoje rodno mesto kako bi smislila šta dalje sa životom, harizmatičnog inženjera Jandu (Izudin Bajrović), nekada glavnog sindikalnog vođu, mladog Branoša (Goran Bogdan), vrednog i časnog radnika koji ima sve atribute novog vođe i opuštenu, bistru, spretnu konobaricu Lipšu (Tihana Lazović) koja se, šta god da joj život stavi na sto, uvek dočeka na noge. Uz njih, u seriji igraju Slavko Štimac, Lana Barić, Milena Zupančić, Stipe Radoja, Anđela Ramljak, Marko Mandić, Goran Marković i brojni drugi glumci.

Reditelj serije je Dalibor Matanić, scenaristi su Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan, producentkinja Ankica Jurić Tilić. Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, kompozitori Jura Ferina i Pavao Miholjević, dizajner zvuka Julij Zornik, scenograf Ivo Knezović, a kostimografkinja Selena Orb.

Serija “Područje bez signala” nastala je prema istoimenom romanu Roberta Perišića koji je do sada izdat u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, SAD, Francuskoj i Velikoj Britaniji. Seriju je proizvela zagrebačka “Kinorama” u koprodukciji sa slovenačkom produkcijskom kućom “Perfo”, srpskom “Sense Production” i finskom “Citizen Jane”, a prava su otkupile slovenačka televizija Pro Plus i Radio-televizija Srbije.

“Područje bez signala” biće emitovano svakog vikenda, od 19. februara, na prvom programu RTS-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement