Connect with us

Domaće serije

BLOK 27 Otkrivamo: Evo gde je STVARNO snimana SERIJA i koju TAJNU krije BLOK koji NE POSTOJI!

Gde se stvarno nalazi BLOK 27?

Published

on

Blok 27 serija

Blok 27 imaće svoju premijeru na kanalu Superstar 19. februara, i prikazivaće se vikendom od 21.00. Ono što je specifično za ovu seriju, osim žanra koji se može podvesti pod horor, triler, dramu i misteriju jeste činjenica da su zvezde serije tinejdžeri koje tumače naturščici. Ema Pendlberi, Veljko Ilinčić, Stefan Lazić i Andrej Jovović nisu glumci, ali su se hrabro suočili sa ponuđenim izazovom i u seriji nastaloj u produkciji Telekoma i kuće Firefly snašli kao pravi profesionalci.

– Serija je snimana tokom maja i juna 2021. Snimanje je trajalo dva meseca i uglavnom smo radili na lokacijama na Novom Beogradu. Bilo je specifičnih scena koje su snimane u studiju, što je nešto novo za naše uslove. Najviše smo se koristili autentičnim blokovskim lokacijama, primarno smo snimali u bloku 23, i to je bio naš „glavni blok“ u kome žive naši likovi. Mada smo ponekad spajali scene iz više blokova kako bismo dobili sliku koja nam je najviše odgovarala – ističe reditelj Miomir Milošević, dodajući da su se za „Blok 27“ odlučili baš zbog činjenice da on zaista ne postoji.

– Što manje bih da otkrivam, tako da ću da samo jedan čudak iz bloka u dramatičnom trenutku, koji je prikazan i u trejleru izgovori „Blok 27“ pred našim klincima i to što on kaže odjekne kroz njih i stimuliše ih da saznaju o čemu se tačno radi i zašto bilo ko spominje blok koji ne postoji – zaključuje reditelj, ističući da serije poput „Stranger things“ možda jesu bile inspiracija za „Blok 27„, ali da bi uspela na domaćem TV nebu, radnja je morala da bude lokalizovana.

Jedan od mlađih glavnih glumaca Stefan Lazić, koji u seriji tumači lik Bogdana, istakao je da mu je od svega najteže palo stavljanje i skidanje scenske šminke, dok je njemu i njegovim kolegama cela ekipa serije pomagala da se oseća kao da glumi celog života.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Film i TV/Blic Super TV

 

Advertisement