Connect with us

Emisije

Evrovizija 2022 Srbija Konstrakta otkriva da li zaista NEMA ZDRAVSTVENU KNJIŽICU!

Ovo je pravo značenje pesme „In corpore sano“

Published

on

KOnstrakta

Ana Đurić Konstrakta bija je gošća Jutarnjeg programa na RTS nakon što je na takmičenju Pesma za Evroviziju izabrana za predstavnicu Srbije na ovogodišnjoj Evrovizije u Torinu.

Ona je priznala da još uvek nije sabrala utiske, te da još uvek nije sasvim svesna da je pobedila na „Pesmi za Evroviziju„.

– Bilo je par sati spavanja. Trebaće mi vremena da se saberem. Sinoć mi nije baš bilo jasno šta se dešava, od jutros malo više, ali doći ćemo do toga.

Na pitanje voditeljke kako se izborila za pobedu s obzirom na to da su takoreći do poslednjeg trenutka favoriti bili neki drugi učesnici, Konstrakta kaže:

– Pa ne mogu da kažem da sam se borila. To je prosto bio tok događaja. Praktično, iz moje perspektive, deluje kao da se u poslednja dva dana, zapravo, posle tog prvog polufinala, desilo nešto i da je pesma pokupila pažnju.

S pripremama za nastup u Torinu, kaže, počinje odmah.

– Pripreme počinju, koliko ja shvatam, odmah, budući da je to od 12. do 14. maja. Ima tu posla, tako da pretpostavljam da sad već ulazimo u organizaciju nastupa, medijskih plasiranja i ostalog.

Kako kaže, nastup će verovatno biti nešto drugačiji nego što je bio na nacionalnom takmičenju.

– Ja za sad ne znam. Ovaj nastup smo koncipirali ovako. Pretpostavljam da ćemo ga to Torina razraditi. Ne znam, videćemo. Svakako očekujem da bude zabavno.

Mnogi govore o poruci pesme koja će nas predstavljati na Evroviziji, a Konstrakta na to ovako odgovara:

– Pesma je slojevita i ima dosta poruka, ja ne volim da izdvajam nijednu, ali ima ih dosta, svako nađe nešto. Možda neki odnos prema zdravlju koji je aktuelan, ali ne mislim sad na ovaj pandemijski, nego uopšte. Mislim da je to trend koji je prisutan možda već nekih desetak godina.

Kako kaže, stih iz pesme koji govori da nema zdravstvenu knjižicu, stoprocentno je utemeljen u njenoj realnosti.

– To je živa istina. Nemam zdravstvenu knjižicu i nisam ni jedina.

Podsetimo, u finalu smo imali prilike da gledamo čak 18 izvođača. Publici su se predstavili Tijana Dapčević, Orkestar Ace Sofronijevića, Zoe Kida, Zejna, Gift, Gramofondžije, Sara Jo, Naiva, Čegi i Braća bluz, Biber, Zorja, Lift, Aca Lukasa, Konstrakta, Ivona, Angelina, Marija Mikić i Ana Stanić.

U Italiji će ove godine, na 66. Evroviziji, nastupati predstavnici iz 41 zemlje. Polufinala se održavaju 10. i 12. maja, a veliko finale 14. maja u dvorani Pala Olimpiko u Torinu.

SPECIJALIZANT: Premijera 5. sezone od 22. februara na kanalu FOX Life

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printskrin

Izvor Film i TV/RTS

Advertisement