Connect with us

Domaće serije

SENKE NAD BALKANOM 3 Stiže TREĆA SEZONA? A evo i KADA!

Treća sezona smeštena pred početak Drugog svetskog rata

Published

on

Senke nad Balkanom 3

Senke nad Balkanom jedna je od najbolje ocenjenih domaćih serija na portalu IMDb i svakako jedna od produkcijski najuticajnijih serija na domaćem TV nebu koja je zauvek izmenila formu u srpskog igranog televizijskog programa. Druga sezona emitovala se na kanalu Nova S tokom 2019. i 2020. godine. Treća sezona ostala je misterija, a sudbina trećeg nastavka dugo je bila nedefinisana. Međutim, tokom poslednjih meseci javlja se sve više informacija na ovu temu.

Pre svega, na nezvaničnoj stranici Vikipedije (koja svakako nije relevantan izvor, to može biti samo produkcija) stoji da će se treća sezona emitovati ove godine i to na televiziji Nova S. Prema tamo navedenim podacima, treća sezona imaće 10 epizoda, a planirano je da radnja bude smeštena pred početak Drugog svetskog rata u Jugoslaviji.

Prva sezona je imala 10 epizoda i obrađuje period neposredno pred atentat u Narodnoj skupštini i uvođenja šestojanuarske diktature. Druga sezona ima 10 epizoda i obrađuje period pred atentat na kralja Aleksandra Karađorđevića u Marseju, dok je planirano da treća sezona bude smeštena pred sam početak Drugog svetskog rata u Kraljevini Jugoslaviji.

Iako nema zvanične potvrde da će se treća sezona zaista emitovati ove godine, i slovenački blog „Uporabna stran“ navodi da treći ciklus popularnog serijala Dragana Bjelogrlića na male ekrane dolazi u drugom delu 2022. Kao posebna zanimljivost trećeg dela navodi se i to da će rola Josipa Broza Tita pripasti Milošu Bikoviću, koji se u ovoj ulozi već pojavio u finalnim epizodama prethodnog ciklusa.

Dragan Bjelogrlić kao scenarista, reditelj i autor ove serije, istina, gostujući u emisiji 24minuta kod Zorana Kesića, najavio je da će snimanje serije započeti na jesen prošle godine, ali od tada se mnogo toga promenilo. U međuvremenu smo gledali film „Toma„, takođe iz Bjelogrlićeve TV kuhinje, u kojoj je nedavno, kako smo saznali, počeo da se krčka i film o incidentu u Vinči iz 1958. poznatijem kao srpskom Černobilju.

U tom svetlu neizvesno je hoće li se Senke nad Balkanom zaista snimati i emitovati ove godine, ali kako Vikipedija retko greši, uz onu staru naru narodnu „Gde ima dima ima i vatre“, moglo bi se očekivati da nas treća sezona zaista iznenadi ove godine.

Hoće li tako i biti – saznaćemo uskoro.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Film i TV

 

 

Advertisement