Connect with us

STARS

Sloboda Mićalović otkrila KAKO je dobila IME! Iza svega se krije velika TRAGEDIJA

Ovu priču retko ko zna…

Published

on

Tajne vinove loze 2 (7)

Sloboda Mićalović ima nesvakidašnje ime i nije ga dobila slučajno, a kako je nedavno otkrila iza njenog imena se krije tužna priča.

Naime, glumica je jednom prilikom otkrila da je ime dobila po Slobodi Bodi Trajković, koja je bila čuvena ljubav Ive Lole Ribara, a ime joj je dao otac čuveni glumac Dragan Mićalović, dok je igrao monodramu „Ivo Lola Ribar„.

– Moj otac je igrao monodarmu ‘Ivo Lola Ribar’, a Sloboda Trajković je bila Lolina verenica. To je najlepša ljubavna priča, poput našeg „Romea i Julije“- rekla je tada Boba, pa dodala da njena imenjakinja na neki način i danas živi, kroz nju.

Inače, Sloboda Trajković rođena je u Vrnjačkoj Banji 1918. godine, u godini kada je završen Prvi svetski rat. Njen otac Svetolik, ugledni apotekar, nazvao ju je tako u ime trijumfa slobode. Njen brat Miroslav bio je veoma aktivan u Narodno-oslobodilačkoj borbi i živeo je u Beogradu, gde je i ona stigla na studije hemije i gde ju je Miroslav ju je 1937. upoznao s danas čuvenim Ivom Lolom Ribarom.

– Od prvog susreta je počela ljubav, velika i predivna- pričala je kasnije Slobodina sestra Milica, jedina članica ove porodice koja je preživela Drugi svetski rat.

Ipak, Drugi svetski rat je stao na put njihovoj ljubavi – Lola je otišao da se bori, a Sloboda se vratila kući jer Beograd nije bio bezbedan. Ostalo je zabeleženo pismo koje je Ribar poslao svojoj dragoj:

„Najdraža, jedina moja!

– Pišući ovo pismo ja se pouzdano nadam – optimista sam kao i uvek – da te ono nikada neće stići već da ćemo se nas dvoje videti i uvek ostati zajedno. Jer ovo pismo je zato i pisano… U mom životu postoje samo dve stvari: moja služba našem svetom cilju i moja ljubav prema tebi, najmilija moja. Našu sreću i život koji smo hteli nismo, kao i milioni drugih, mogli ostvariti izolovano, već preko naše borbe i naše pobede. I zato su te dve stvari u suštini, u meni samom, jedno… Ako primaš ovo pismo – ako, dakle, ja ne doživim taj veliki čas, nemoj mnogo tugovati najdraža! U svetu u kome budeš tada živela naći ćeš, uvek živ, najbolji deo mene samog i svu moju ljubav prema tebi… I želim da nikada ne dobiješ ovo pismo, već da zajedno s tobom dočekam veliki čas pobede.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Film i TV/Espresso

 

Advertisement