Connect with us

Domaće serije

VREME SMRTI Goran Šušljik otkriva SVE o novoj seriji! Evo KADA i GDE počinje SNIMANJE!

Stiže naslednica KORENA i VREMENA ZLA!

Published

on

Vreme smrti nova je serija zasnovana na romanima Dobrice Ćosića koju ćemo na našim malim ekranima gledati kao svojevrsni nastavak hit serija „Koreni“ i „Vreme zla„.

Producent i glumac Goran Šušljik nastavlja da ostvaruje svoju najveću profesionalnu želju da ekranizuje dela Dobrice Ćosića koja oslikavaju naš mentalitet i deo bogate istorije. Koliko će trajati snimanje, koga ćemo od stare glumačke postavke ponovo videti, ali i ko su to nova lica i kada sve to možemo da očekujemo na televiziji, govorio je Šušljik u emisiji „Probudi se“ na kanalu Nova S.

Glumac i producent se javio u video pozivu iz Zrenjanina gde obilaze lokacije i održavaju sastanke vezane za početak snimanja koje je zakazano za 5. maj u Jagodini.

– Neki od autora su i dalje sa nama. Pre svega tu je Ivan Živković, Sanja Milosavljević Savić koja je pisala scenario, zatim Nikola Pantelić kao izvršni producent. Biće tu i veliki glumački ansambl. Teško je naći autentične lokacije koje mogu da podražavaju epohu, a ovde je u pitanju period Prvog svetskog rata. Srbija u tom smislu teško da postoji. Naravno, nije u pitanju samo modernizacija zemlje jer je prošlo mnogo godina od tada, nego i jedan čudan odnos nas prema onome što je naše nasleđe – kazao je Šušljik i dodao.

– Pre svega mislim na arhitekturu. Često se zaboravlja koliko važnih, dobrih i korisnih stvari je moguće sačuvati, ne samo da bismo mi mogli da se divimo prošlim vremenima, nego upravo i zbog ove industrije koja je u razvoju kod nas. Dakle, filmska industrija jako teško može da pronađe autentične prostore iz tog vremena. Na kraju smo prešli celu Srbiji i snašli se. Uspeli smo da pronađemo lokacije u Zrenjaninu iako se radnja ne seli u ovaj grad.

Šušljik je istakao da se oseća privilegovano što ima priliku da ispriča nešto što je oduvek sanjao.

– Ova priča nije veoma važna samo za nas i naš identitet, nego je moguće da ćemo moći da ispričamo i o onome što tišti evo momentalno čitav svet – Šta je veliki rat, kakve su sudbine malih običnih ljudi u tim velikim, katastrofalnim previranjima tadašnjeg sveta, a moguće i sadašnjeg – kaže Goran Šušljik.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printskrin

Izvor Film i TV

Advertisement