Connect with us

Domaći film

EKSKLUZIVNO Stiže film o skandalu u lečilištu CRNA REKA! Saznajte SVE o drami OČE NAŠ!

Evo KO su glavni akteri FILMA!

Published

on

Crna reka

Oče naš film koji potpisuje This and That Productions, iz koje su nam stigli i film i serija „Nečista krv“, kao i hit „Jutro će promeniti sve“, donosi potresnu priču o dešavanjima u duhovno-rehabilitacionom centru Crna reka kraj Novog Pazara namenjenog lečenju zavisnika od droge.

Film u režiji Gorana Stankovića početkom prošle godine podržala je i regionalna filmska inicijativa RE: ACT, a tim produkcije krajem aprila i početkom maja upravo sa ovim projektom učestvovao je na radionici Green Lab u Trentu koja je namenjena usavršavanju filmskih profesionalaca u domenu energetske efikasnosti i održivosti.

Članovi produkcije, Snežana van Hauvelingen i Goran Stanković, kako se navodi u saopštenju, učestvovali su na radionici sa projektom „Oče naš“ i za 3 dana koliko program traje, imali su priliku da nauče kako da primene trenutno najbolje prakse održivosti u oblasti transporta, komunikacije, keteringa, scenografije, upravljanjem otpada, recikliranja.

Ovaj film u nastajanju je ranije bio poznat pod naslovom „Crna Reka“, a pod tim naslovom je u maju 2019.  godine podržan na FCS-ovom konkursu za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih debitantskih igranih filmova. U obrazloženju komisije navedeno je i ovo:

– Pored nesumnjive socijalne važnosti vezane za pitanja o odgovornostii i brizi društva i institucija za zavisnike, intrigantnost i promišljenost scenarija „Crna reka“ daju dovoljno aduta da se realizuje film velikog potencijala za prikazivanje na međunarodnim festivalima. S druge strane, kontroverznost ove priče svakako će privući i ovdašnju bioskopsku publiku, jer je suočavanje sa ekstremnim situacijama potrebno kako bi se napravile korenite promene, u čoveku i društvu, da bismo se otrgli iz opšte letargije.

OČE NAŠ – sinopsis

DEJANA (32) majka VIOLETA (60) vodi u manastirsku zajednicu, na lečenje od narkomanije. Mesto vodi harizmatični sveštenik BRANKO (54) koji ima apsolutnu vlast nad malom zajednicom koja broji tridesetak zavisnika. Branko za Dejanovog staratelja postavlja MIONICU (33), osetljivu dušu, usrdnu i poverljivu. Uz njegovu podršku Dejan treba da krene ka izlečenju. Dodeljeno mu je da nosi drva, pere izmet i čisti otpad dok se bori sa snažnom post-apstinencijskom krizom. Nema vremena da razmišlja, samo da se bori. Komuna funkcioniše kao zdrava jedinica, ali kada se krše pravila, kazna je okrutna.

Branko, sveštenik, vidi potencijal u Dejanu da mu da više odgovornosti i da u njega uloži više vremena i poverenja. Dejan počinje da pronalazi smisao u ovoj novoj poziciji moći i počinje da propoveda drugima, čineći se da je potpuno izlečen.

Kada uznemirujući snimak bivšeg zavisnika, koji prikazuje sveštenika kako svoje pacijente tuče lopatom, postane viralan, postojanje centra se dovodi u pitanje.

Jedne večeri Mionica, bivši Dejanov staratelj, vraća se u centar pod dejstvom droge, kršeći najveće pravilo komune. Dejan, sada Brankova desna ruka, mora da odluči da li će zaštititi prijatelja ili će ostati veran svešteniku i kazniti ga.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printskrin

Izvor Film i TV

Advertisement