Connect with us

Domaći film

SNIMA SE “LANČANA REAKCIJA”: Bjelin novi FILM o Titovoj NUKLEARNOJ BOMBI! Evo ko igra

Posle “Tome” stiže nova bioskopska poslastica

Published

on

Lancana-reakcija-Dragan-Bjelogrlic

Nakon velikog uspeha i rekordne gledanosti u bioskopima u celoj bivšoj Jugoslaviji, koje je postigao sa ostvarenjem “Toma”, proslavljeni reditelj, glumac i producent Dragan Bjelogrlić sutra počinje snimanje svog novog filma “Lančana reakcija”.

Posle nekoliko godina priprema i rada na scenariju sa Vukom Ršumovićem, Bjelogrlić konačno je spreman da krene u realizaciju projekta i ispriča priču o akcidentu u “Vinči” 15. oktobra 1958. godine. Film je nastao po motivima romana “Slučaj Vinča” profesora Medicinskog fakulteta Gorana Milašinovića.

– Oktobar 1958. Hladni rat je “gvozdenom zavesom” podelio evropski kontinent i ceo svet i predstavlja do tada neviđenu nuklearnu pretnju za planetu. Dragoslav Popović i još trojica jugoslovenskih fizičara primljeni su na Institut “Kiri” u Parizu, nakon misteriozne nesreće koja ih je izložila ozbiljnom zračenju. Tajna služba Francuske daje uputstva doktoru Žoržu Mateu da izleči ove pacijente, koji su naizgled unapred izgubljeni slučajevi. To je početak trke za opstanak u kojoj će se suprotstaviti dva naučnika, dva sveta, dve ideologije. Ljudska priča tokom istorijskog otkrića – sinopsis je budućeg filma.

Nesreća u “Vinči” godinama je bila gurana pod tepih, a postoje teorije da su jugoslovenski naučnici tamo pravili atomsko oružje po nalogu vrha SFRJ i Josipa Broza Tita.

Za ovu tematiku, posebno u današnje vreme kada su priče o atomskom ratu sve češće u dnevnim izveštajima, vlada i dalje veliko interesovanje, a Bjelogrlić ima internacionalnu glumačku ekipu. Sa naše strane, glavne uloge tumačiće Radivoje Raša Bukvić i Predrag Miki Manojlović, dok će francusku podelu predvoditi proslavljeni Aleksis Maneti, Žeremi Lahert i Lionel Abelanski.

Snimanje filma će trajati godinu dana, radiće se na autentičnim lokacijama u Srbiji, Sloveniji i Francuskoj. Šansu i velike uloge će imati mladi glumci, a za fotografiju je zadužen mladi Ivan Kostić, koji je radio s Bjelom serije “Senke nad Balkanom” i “Žigosani u reketu”.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto IMDb

Izvor Kurir

Advertisement