Connect with us

Emisije

35 GODINA SERIJE “BOLJI ŽIVOT”: Evo kako će RTS obeležiti ovaj veliki jubilej

U petak, 10. juna, od 22.00 na RTS 2

Published

on

Bolji-zivot

Od kada je, te 1987. godine, porodica Popadić kroz male ekrane ušla u domove širom Jugoslavije, “Bolji život” i do danas važi za jednu od najpoznatijih i najvoljenijih domaćih igranih serija.

Nebaždareni, ali pravdoljubivi Giga Moravac, njegova zahtevna supruga Emilija i deca Violeta, Saša i Boba, stekli su ikoničnost Кolbijevih, a kroz njihovu težnju za boljim životom predočena je bogata i precizna slika celog jugoslovenskog društva na kraju jedne epohe.

Nastala prema scenariju Siniše i Ljiljane Pavić, serija “Bolji život” bila je prva velika porodična serija Radio-televizije Beograd, a sa svoje 82 epizode, postala je najduža igrana serija snimljena u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Bolji-zivot-nastavak

Junaci serije „Bolji život“

Generacijski sukobi, odnos urbanog i ruralnog, večita borba malog čoveka za bolji život, ali i snažan društveni komentar učinili su da “Bolji život” postane jedna od najvoljenijih domaćih serija koja se i danas citira, gleda i razume.

Кako je došlo do toga da ova serija bude napisana, kakve su bile reakcije gledalaca i kritičara na početku emitovanja, o čemu sve govore isprepletane priče glavnih junaka, o kreiranju ženskih likova, o tome kako “Bolji život” gledamo danas posle 35 godina i u čemu je fenomen trajanja ove TV serije. Odgovore na ova pitanja u emisiji “Zavodljiva televizija – Kreatori serija” ponudiće nam Siniša Pavić, scenarista, dr Dalibor Petrović, sociolog i Branisalva Džunov, TV kritičar.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / Arhiva

Advertisement