Connect with us

TV

ŠUŠKA SE: “BOLJI ŽIVOT” DOBIJA RIMEJK? Evo šta o tome kaže reditelj Miša Vukobratović

Šanse su male, ali…

Published

on

Bolji-zivot-rimejk

“Bolji život” je ostao jedna od najdužih i najpopularnijih jugoslovenskih, ali i srpskih serija. Budući da je nekoliko puta i u reprizama obarao sve rekorde gledanosti, nakon raspada Jugoslavije, nekadašnji direktor RTS-a, pokojni Alekandar Tijanić, pokušavao je u više navrata da nagovori autora i scenaristu Sinišu Pavića na nastavak “Boljeg života”.

Svi glavni junaci bili su zainteresovani da ponovo svoje uloge, čak je i pokojni Marko Nikolić, koji je igrao legendarnog Gigu Moravca, otkrio svojevremeno kako je imao ideje za nastavak. Međutim, Siniša Pavić je na sve načine pokušavao da osujeti Tijanićevu želju.

Grčevito je branio svoje najpopularnije TV čedo, tvrdeći da bi nastavak oskrnavio originalnu seriju. I na kraju se odustalo od ideje za “Bolji život 2”, a odlaskom Marka Nikolića na tu priču je definitvno stavljena tačka. Međutim, već duže vreme šuška se o rimejku popularne domaće serije.

Evo šta o tome misli njen reditelj, Mihailo Miša Vukobratović:

– Pričalo se o tome jako dugo, ali nisam siguran da su rimejkovi naših serija rađeni po mom ukusu. Nekako nisu uhvatili duh. Te serije su rađene u vremenu specifičnih društvenih okolnosti, koje se mnogo razlikuju od ovih danas. Ambijent i odnose koji su tada postojali ne možete danas tek tako da ponovite, niti da te likove prepoznate u današnjem društvu. Teško je očekivati da se to presadi. Kada bi se neko ozbiljno pozabavio pitanjem porodičnog nasledstva i toga šta se dešava posle toga, bilo bi zanimljivo za televiziju. O tome je i Nušić pisao – rekao je Vukobratović za “Kurir”.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement