Connect with us

Top Story

ŠOK! Otkrivene VELIKE TAJNE serije BOLJI ŽIVOT! EVO ŠTA se sve dešavalo iza kamere pre više od tri decenije!

Published

on

Serija “Bolji život“ snimana je pre više od tri decenije, a sada su isplivali manje poznati detalji i tajne koje stoje iza samog snimanja serije.

Čuvena serija ostavila je traga na mnoge generacije, a prva epizoda ove kultne serije emitovana je 6. januara 1987. godine. Snimanje serije trajalo je četiri godine, a sada su, tri decenije kasnije otkrivene, brojne tajne serije, prenosi Blic.

Pročitajte još ŠOK! Glumica Jelica Sretenović je rekorderka! Nećete verovati u ČEMU!

Naime, glumci kojima su bile namenjene uloge nisu oni koje smo gledali na malim ekranima i koji su obeležili ovu seriju. “Bolji život“ je obeležio i raspad nekadašnje Jugoslavije, tačnije sedam dana nakon emitovanja poslednje epizode, 25.juna 1991. godine slovenački i hrvatski parlamenti doneli su odluku o proglašenju nezavisnosti.

Lik Aleksandra Saše Popadića, namenjen je bio glumcu Žarku Lauševiću.

Žarka su želeli u ulozi Saše, međutim, termini snimanja serije preklopili su se sa njegovim obavezama, a on nije mogao da radi paralelno, na dva fronta. Lauš je imao 27 godina i bio je idealan da igra advokata i najstarije dete u porodici. Boris je tek nakon njegove odluke da vrati ulogu izabran kao najbolje rešenje – ispričao je jednom prilikom scenarista Siniša Pavić.

Pročitajte još HIT! Otkriveno ZAŠTO je glumica Marijana Mićić krila trudnoću i kog pola je beba!

Glumica Ena Begović imala je u tom periodu veliku popularnost, ali je nakon čitanja uloge Violete Popadić, odustala i zahvalila se na ponuđenoj ulozi.

– Išla je iz projekta u projekat, a u „Boljem životu“ sigurno nije mogla da glumi jer je imala obaveze u pozorištu. Igrala je te godine u predstavi „Skup“ Marina Držića na Dubrovačkim letnim igrama, a pripremale smo zajedno predstavu „Grička veštica“ po tekstu Marije Jurić Zagorke – izjavila je Enina sestra, glumica Mia Begović.

Zato je uloga dodeljena Lidiji Vukićević koja je u tom periodu završila sa snimanjem „Žikine dinastije“, što se ispostavilo kao prava odluka jer je i njena uloga obeležila i seriju i njenu karijeru.

Pročitajte još Igra sudbine 318. epizoda – ŠOK! Vid otkriva Žaklini svoj PAKLENI PLAN! Evo ZAŠTO njega NIKO NEĆE UHAPSITI!

Velelepni stan za kojim su mnogi uzdisali u to vreme zapravo je studio na Košutnjaku, koji je četiri godine bio namešten. Pre nekoliko godina pojavile su se izbačene scene koje su zapalile internet. Naime, među izbačenim se nalaze scene u kafani sa legendarnim glumcem Miodragom Petrovićem Čkaljom, koji je tumačio lik nezadovojnog radnika, a zašto su scene izbačene još uvek nije poznato.

Takođe, scene u kojima je trebalo da se pojavi glumac Boris Dvornik kada treba da isprati svog sina i snaju, Aljošu Vučkovića i Lidiju Vukićević na medeni mesec, takođe nema jer su glasine uveliko kružile da će rat početi.

Pročitajte još Igra sudbine 318. epizoda – ŠOK! Sofiju u zatvoru čekaju BATINE! A evo i OD KOGA!

– Plašio se da će mu zamerati. Na pauzi od snimanja otišli u „Ineks“ kafanu, bio je užašno neraspoložen. Rekao sam šta ti je čovek: „Vidiš stari, zakuvava se“, pitao sam ga, što ti to gledaš ti si institucija za sebe, šta te briga, gledaš svoja posla. A on je meni na to poručio: „Ti misliš da je to tako, nije tako. Više ne idem na ribu, ni u birtije, nigde ne idem. E, moj stari, jednog dana će udariti vratima o moja porta, pa će pitati, a vi gospon Dvornik ako nista sa nama, biće da ste vi protiv nas“. Ne možeš ni da budeš pasivan, jer onda si kontra – ispričao je jednom prilikom Marko Nikolić.

Marko je otkrio i da je njegovu suprugu trebalo da igra glumica Zdravka Krstulović, ali zbog stanja u državi ni ona nije želela da pristane, što je uradilo i još nekoliko glumaca.

Pročitajte još HITNO!!! Nova domaća serija MENJA TERMIN! A saznaj i KOJA! Nije PEVAČICA, ali jeste…

Stub porodice u seriji je i Emilija, a glumica Svetlana Bojković koja je tumačila ovu ulogu prolazila je kroz težak period u životu, u vreme snimanja serije došlo je do razvoda nje i glumca Miloša Žutića sa kojim ima ćerku Katarinu, a težak životni period iskoristila je da se posveti poslu.

Predrag Pepi Laković, glumio je ujka Kostu, a i u privatnom životu bio je sanjar, samotnjak i strastveni ribolovac, te je većinu svog vremena provodio na reci. Nekoliko godina po završetku snimanja serije, otišao je kao i uvek na pecanje, ali se ovog puta nije vratio, tragično je okončao život.

Marko Nikolić je jednom prilikom opisao kako je izgledao period dok su Dragan Bjelogrlić i on išli na snimanja.

Pročitajte još Serija PEVAČICA 4. epizoda – Spremite se za PAKT SA ĐAVOLOM! A evo i KOJU CENU će Ivana i Emilija MORATI DA PLATE!

– Bio nam je dodeljen isti auto, jer smo stanovali usput. Čekam ga dole u kolima, kaže tek se sada probudio, a ustvari vidim da nije ni spavao celu noć. Posle nekoliko takvih puta, kažem ovom dečku što nas je vozio, idemo, neka uzme taksi. Dođe na snimanje, kažem ti ne ideš više samnom kolima na snimanje, neka ti daju druga – ispričao je legendarni glumac.

Ulogu Nine Andrejević tumačila je glumica Snežana Savić, ali ni njoj nije isprva bila namenjena, već Lepoj Breni, ali ona nije želela da ponovi isti scenario kao u filmovima „Hajde da se volimo“ i „Tesna koža“, te je odbila saradnju.

– To je bilo veoma davno i više se ne sećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da traje i dve godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i sveta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umela – potvrdila je ovu infomaciju Brena.

Foto Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Blic

Advertisement