Connect with us

Domaće serije

Otkrivamo sve o GLAVNIM LIKOVIMA serije POPADIJA! Evo KO su STVARNO Desa i Miki!

Ko će stati na put ljubavi popa i popadije

Published

on

Popadija

Ove jeseni na kanal Prve televizije stiže “Popadija”, serija koja je spoj tradicionalnog i modernog i u kojoj glavne uloge tumače Nina Seničar i Dejan Bućin.

Desa (Nina Seničar) i Milan (Dejan Bućin) upoznali su se tokom Milanovih studija teologije u Beogradu. Njihova veza je veoma brzo dovela i do braka, nakon čega je Milan postao pop sa parohijom u jednom malom selu. Ideja da Njujork i Los Anđeles, gde je bila model, zameni za selo Desi se nimalo ne dopada, ali ipak sa suprugom stiže u parohiju.  Pop i popadija zainteresovaće seljane, posebno suprugu bivšeg sveštenika koji je zbog bolesti poslat u penziju. Serija prati odnose novih i starih stanovnika i njihove dogodovštine i ispunjena je duhovitošću i specifičnim karatkterima.

U 15 epizoda gledaćemo avanture moderne mlade žene koja se sa mužem parohom doseljava na selo gde je pojednini meštani ne vole, ali joj se se svi dive.

Uz Ninu Seničar i Dejana Bućina gledaćemo i Goricu Popović, Zinaidu Dedakin, Aleksandra Dimitrijevića, Nikolu Trišića i Nikolu Milenkovića  (“Kruševac Geto”) , zatim Radomira Nikolića, Suzanu Lukić, kao i epizodne uloge u kojima će se pojaviti Danica Maksimović, Gordan Kičić, Denis Murić, Vojin Ćetković i mnogi drugi.

Seriju “Popadija” osmislio je kreatorski tim Zoran Lisinac (reditelj i scenarista hit filma i serije “Toma”)  i Jelena Volf Lisinac (“Ubice mog oca”, “Koreni”). U timu scenarista su Maja Pelević (“Jutro će promeniti sve”), zatim Olga Dimitrijević, Marija Cvetković i Dunja Petrović, kao i “Kruševac Geto” duo Nikola Trišić i Nikola Milenković.

Režiju serije potpisuje Slobodanka Radun (“Grupa”), dok je producent serije Marko Lekić (Subplot media).

Nina Seničar tumači lik Dese

– Desa ima jednu osobinu koja se ne vidi na prvi pogled u njenom liku, a koja se meni posebno dopada. Desa je puna empatije, a to je ono što nam svima u ovo vreme fali. Kada sam dobila scenario bila sam odmah sigurna da moram da odem na audiciju za ovaj lik. Posle kako sam sve više čitala scenario ulazila sam u lik sve dublje. Sličnost između Dese i mene je samo u činjenici da obe imamo veze sa radom u inostranstvu, ali je meni sada posebno drago što imam priliku da radim na domaćem terenu.

Dejan Bućin dočaraće nam popa Mikija.

– Postoje paralele koje mogu da se povuku sa likovima u seriji sa svim ljudima, bilo da je u pitanju mala ruralna ili velika urbana sredina. Miki i Desa dolaze iz grada u selo i pokušavaju da se sažive sa novim komšijama na neki svoj način.

 Zinaida Dedakin kao Milijana biće zadužena za red i pravdu u selu.

Popadija

– Milijana je kako joj i ime samo kaže mila žena, ali nije baš toliko slatka. Ona želi promenu u selu i to joj donosi nova popadija. Sa ovom serijom cela ekipa se nada da će u domove glalaca doneti radost, jer humor koji nastaje iz običnih životnih situacija je onaj najiskreniji, a scenaristi su napravili odlične replike baš za te jednostavne situacije.

Gorica Popović je bivša popadija Živana.

– Živana je, takoreći, bivša popadija, jer na njeno mesto stiže mlađa, pošto je Živanin muž zbog šloga otišao u prevremenu penziju. Sve situacije vezane za Živanu i Desu dovode do neverovatnih komičnih scena.

Aleksandar Dimitrijević se iz „Klana“ seli na selo i tumači rolu Čede.

– Čeda je lokalni preduzetnik koji sa svojim veprom ima biznis, tačnije ugovara poslove oplodnje za Milija. Njega nije baš briga da li je ili ne dobar čovek, zadovoljan je sobom i to mu je najvažnije. Lik mi je baš dobro “legao”, a sve dileme rešavamo na samom setu sa rediteljkom Slobodankom Radun i kreatorom Zoranom Lisincem.

Nikola Trišić je Čika Ljuba.

– Uz ulogu u samoj serijim čika Ljube imam i ulogu rada na scenariju što mi je veoma drago, jer kao “Kruševac Geto” mi idemo uzlaznom linijom. A konkretno lik čika Ljube je sjajan, ne samo zato što ga ja igram već je scenario urađen sjajno. Ljuba ima porodicu, ženu i četvoro dece, a kruševački dijalekat je nešto što daje posebnu draž ovoj seriji.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Igor Loos/Aleksa Borković/Aleksandar Krstović

Izvor Film i TV

Advertisement