Connect with us

FILM

SNIMAĆE SE još jedan FILM o zločinačkoj akciji OLUJA! Scenario piše autorka hit serije…

Reč je o scenaristkinji koja je na svojoj koži osetila mržnju Hrvata prema Srbima

Published

on

Oluja

Scenaristkinja filma “Dara iz Jasenovca”, ali i hit serije “Ubice mog oca”, Nataša Drakulić snimiće film o strahotama koje su počinile ustaše nad Srbima u Hrvatskoj tokom devedesetih godina.

Nataša je sa 16 godina proterana iz Hrvatske samo zato što je Srpkinja. Ona se tokom zločinačke akcije “Oluja” 1995. godine, u kojoj su ustaše ubile 2.000 i proterale više od 250.000 Srba, našla u nesrećnoj izbegličkoj koloni.

Drakulićeva kaže da su godine pre nego što je napustila rodnu kuću spasavajući živu glavu bile isto tako dramatične za Srbe koji su živeli u Hrvatskoj.

– Planiram da napišem scenario za film o onome što se dešavalo Srbima od početka rata. Doživljavali smo strahote još od 31. marta 1991. godine. Tada su ustaše počele da pucaju i ubijaju Srbe u Hrvatskoj. To je bio pakao koji nikad neću zaboraviti – priča Nataša.

 

Ona nikada neće istisnuti iz sećanja trenutak kada je zbog hrvatske akcije “Oluja” morala da napusti kuću u kojoj je rođena.

Nataša Drakulić

Nataša Drakulić

– Tog jutra je krenulo intenzivno bombardovanje. Nestale su sve radio i televizijske frekvencije, a sa razglasa sam čula glas Franje Tuđmana kako govori: “Ostanite kod svojih kuća”. Nažalost, oni koji su ostali završili su tragično. Majka mi je dala sve pare i zlato koje smo imali i rekla: “Idi sada”. Sećam se očevog i mog pogleda kroz prozor automobila. Pokušao je da sakrije bol i suze. Nije bilo vremena ni da se pozdravimo i poljubimo – priseća se Drakulićeva, koja se priključila koloni zajedno sa stricem i njegovom porodicom:

– Brat od strica Dušan, koji je takođe imao 16 godina, vozio nas je sve do Beograda. Roditelji su ostali u Krajini, misleći da će sve da prođe, međutim, kroz nekoliko dana i oni su morali da izbegnu.

Nataša kaže kako se raduje premijeri filma “Oluja”.

– Hvala reditelju Milošu Radunoviću, koji ga je izneo na plećima, ali i glumcima Jovu Maksiću i Zlatanu Vidoviću što igraju u njemu. Nikada takvih filmova ne može biti previše.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen / Facebook

Izvor Informer

Advertisement