Connect with us

Domaće serije

“KALKANSKI KRUGOVI 2”: Evo kako se BABA GUBA stvarno zove, odakle potiče i šta radi u ZABRANU

Druga sezona biće u znaku specijalnih efekta i animacije

Published

on

Kalkanski-krugovi-2-sezona-Baba-Guba

“Kalkanski krugovi 2” su svakako jedna od najiščekivanijih serija nove sezone. Ostalo je nešto manje od mesec i po da se završi snimanje druge sezone, koju kao reditelj potpisuje Milan Karadžić a kao scenarista Đorđe Milosavljević.

– U nastavku nas čeka još više misterija i tajni. Druga sezona je i produkciono mnogo zahtevnija baš zbog mnoštva elemenata mistike, horora i atraktivnih akcionih scena. Novim epizodama pečat će dati stari bunar koji je i glavni izvor tajni i mistike – otkriva reditelj Milan Karadžić.

U nastavku ostaju svi glavni junaci, Velibor i njegov sin Petar, Dejan i Miona, Vera i Ranko, Bora i Milanka, Džanda i Kića i još mnogi iz prve sezone, a priključuju se novi likovi koje će igrati Nebojša Dugalić, Paulina Manov, Marija Vicković, Vahidin Prelić

– U novim epizodama biće i flešbekovi i to će biti možda i najteže za realizaciju jer se vraćamo u srednji vek, vreme gubavaca, Despota Stefana Lazarevića. Inače, najteže će biti uraditi specijalne efekte i animaciju, čega ima mnogo u seriji, pogotovo u scenama gde se te dve stvari kombinuju – ističe Karadžić.

Na pitanje u kakvim su rodbinskim vezama Dejan (Vojin Ćetković) i Svetlana (Nina Janković) i da li će se u novim epizodama razjasniti poreklo Baba Gube, scenarista Milosavljević odgovara:

Kalkanski-krugovi-2-sezona-Dejan-Baba-Guba

Kalkanski krugovi: Dejan i Baba Guba

– Dejan i Svetlana su potomci Vidosave Marković, koju su u Dolu znali kao Baba Gubu, osuđenu na život u okviru “kalkanskog kruga”. Njihovo poreklo je svojevrsna kletva, koja pritiska neke porodice iz Dola. Sa druge strane, to je i blagoslov, pošto su od Vidosave nasledili i neke vrline. Što se tiče Baba Gube, delimično će se u novim epizodama razjasniti njeno poreklo. U nastavku ćemo videti da je Baba Guba ustvari samo jedna od čuvarki Zabrana, čije poreklo seže dalje u prošlost. To je deo mitološke slike oko Dola i Zabrana, koja se razvija paralelno sa pričom o porodici Matić.

Milosavljević otkriva i šta će se depavati sa Mionom (Ivana Zečević) u nastavku, ali i da li će Vera (Nataša Ninković) odustati od Dejana.

– Cela priča “Kalkanskih krugova” je priča o Mioninom odrastanju i sazrevanju. Iako će preboleti Bojanovu smrt, moraće da se suoči i sa mnogo drugih problema, od kojih je onaj glavni sukob sa ocem Dejanom. Što se tiče Vere, ona se trudi da odustane od Dejana, pošto je svesna da joj ta veza nije donela ništa dobro. Opet, ona od Dejana ne može da odustane, dok god je Dejan u Dolu i njenoj blizini. A kao što ćete već videti, Dejan se vratio u Dol, da tu i ostane.

Druga sezona serije snimaće se do sredine oktobra, a kako reditelj otkriva – već se razmišlja i o trećem nastavku ove popularne serije.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Blic

Advertisement