Connect with us

Domaće serije

SRPSKA HIT SERIJA u trci za NAJBOLJU SERIJU EVROPE! A evo i o KOJOJ seriji je REČ!

Nije IGRA SUDBINE već…

Published

on

Srce Evrope

SRCE EVROPE Na drugom međunarodnom televizijskom festivalu Javnih servisa „Srce Evrope“, koji se održava u periodu od 14. do 17. novembra 2022. godine, u glavnom gradu Poljske Varšavi, Radio-televiziju Srbije predstavljaće tri ostvarenja.

U konkurenciji za glavne nagrade u kategoriji igranih TV serija naći će se „Nečista krv“, snimljena u produkciji igranog programa Radio-televizije Srbije u režiji Milutina Petrovića i Gorana Stankovića. Radnju serije je Vojislav Nanović, originalni scenarista, povezao kao sublimaciju svih romana i pripovedaka Bore Stankovića u jednu porodičnu sagu zahvatajući period od četrdeset godina s kraja 19. veka. Kroz priču o tri generacije jedne porodice, serija „Nečista krv“ pripoveda sagu o njenom finansijskom, moralnom i fizičkom propadanju.

Predsednik žirija u kategoriji igranih TV serija je Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS, a pored njega će članovi žirija biti predstavnici Javnih servisa Poljske, Češke, Gruzije, Litvanije, Estonije i Ukrajine.

U konkurenciji za glavne nagrade u kategoriji dokumentarnih TV programa naći će se prva epizoda serijala „Kamera je prisutna – Čovek iz Šangaja“, snimljena u produkciji dokumentarnog programa Radio-televizije Srbije u režiji Gregora Zupanca, a u kategoriji programa za decu i mlade našu kuću će predstavljati televizijski serijal „Mina prelazi nivoe“, realizovan u produkciji Školskog programa RTS-a u režiji Marka Jeftića.

Na gala ceremoniji koja će se održati 17. novembra 2022, u direktnom TV prenosu na poljskom Javnom servisu TVP, saznaćemo ko su dobitnici nagrada u tri gore navedene kategorije, kao i u kategorijama dugometražnih TV filmova i digitalnih platformi.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

Foto Printscreen

Advertisement