Connect with us

Domaće serije

KONSTANTINOVO RASKRŠĆE: Počinje snimanje nove domaće serije! EVO KO IGRA GLAVNU ULOGU!

Adaptaciju romana za scenario serije uradio je Đorđe Milosavljević

Published

on

Konstantinovo-raskrsce-serija

Milan Marić glumiće nacistu u seriji „Konstantinovo raskršće“, koja uskoro počinje sa snimanjem! Poznatom glumcu je poverena glavna rola u ovoj avanturističkoj drami, koja je rađena po istoimenoj knjizi Dejana Stojiljkovića, uloga oficira Hajnriha Kana.

– Producenti su proteklih meseci intenzivno radili kastinge, a za ulogu Kana im je odmah pik bio na Mariću. Uradili su nekoliko proba sa njim i složili su se da je idealan za takvu ulogu. Marić je prihvatio ponudu, i odmah, kao i svi ljudi koji rade na projektu, potpisao ugovor o tajnosti kojim se obavezao da ništa neće otkrivati o projektu sve dok ne dobije zeleno svetlo od produkcije – priča dobro obavešten izvor za Informer i dodaje da će serija biti jedna od najskupljih u dosadašnjoj srpskoj kinematografiji:

– Snimanje počinje za desetak dana, a za potrebe serije izgrađen je ceo set koji podseća na ostatke antičkog grada u kojem je rođen Konstantin Veliki. Sama radnja smeštena je u 1943. godinu, vreme Drugog svetskog rata, pa je mnogo pažnje posvećeno i kostimima, scenografiji i arhitekturi koja prati to doba.

Milan Marić

Milan Marić

Marićeva uloga je veoma zahtevna, a naš sagovornik nam otkriva koji zadatak ima njegov junak u seriji.

– Po naređenju Adolfa Hitlera Kan dolazi u Niš u potrazi za mačem za koji se smatra da poseduje nesagledive moći, koje bi mogle da promene tok rata. On uspeva da pronađe zbirku oružja označenu kao Konstantinovo raskršće, a koja se nalazi ispod temelja antičkog Naisa. Na putu koji Kan treba da pređe naići će na mnoge prepreke koje će ga voditi kroz pravu avanturu.

Adaptaciju romana za scenario serije uradio je Đorđe Milosavljević, koji kaže da je ovaj poduhvat za njega bio veliko iskušenje jer je priča veoma kompleksna.

– Adaptaciju Dejanovog romana završio sam odavno i to je bilo uzbudljivo profesionalno iskušenje. Serija „Konstantinovo raskršće“ biće pravi spektakl. U njoj će biti vampira, vukodlaka, Nemaca, partizana, Niš tokom okupacije, drevno podzemlje ispod njega… Koji gledalac ne bi poželeo da sve to vidi na TV ekranu? Ali, naravno, dok je scenaristički rad bio u osnovi prijatno iskustvo, produkcija ovakve zamisli je ekstremno komplikovana i jedinstvena za našu savremenu televiziju. Ostaje mi da se nadam da će u realizaciji biti prostora da se na ekran prenese sve ono bez čega je ovakva priča nezamisliva – kaže Milosavljević.

Serija „Konstantinovo raskršće“ radi se u produkciji Telekom Srbije i produkcije „Fajerflaj“.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Arhiva / Printscreen

Izvor Informer

Advertisement