Connect with us

Sadržaj epizoda

Drug Marko 3. epizoda: U vihoru rata

U utorak, 12. septembra, od 22.00 na RTS 1

Published

on

drug-marko-3-epizoda

Drug Marko 3. epizoda: U Trećoj epizodi gledaoci će saznati da li je Aleksandar Ranković pregovarao sa Dražom Mihailovićem i koji su bili njegovi najvažniji zadaci posle dolaska na slobodnu teritoriju.

Pošto su Ranković i njegova supruga Anđa napustili Beograd, kome su ostavili na čuvanje svog dvogodišnjeg sina Miću. Šta je kasnije bilo sa Mićom kada su majku Aleksandra Rankovića odveli u Banjički logor.

Kako je nemačka obaveštajna služba nastavila potragu za Rankovićem i šta je sadržao dosije Gestapoa o Rankoviću.

Gledaoci će videti šta se dešavalo posle sloma Užičke republike, ko je i zbog čega podnosio ostavke i kakva je bila uloga Aleksandra Rankovića u tome.

U ovoj epizodi čućemo šta su u toku Drugog svetskog rata o Rankoviću govorili Bil Dikin i Ficroj Meklejn.

Biće govora i o Rankovićevim ličnim tragedijama u toku rata, ubistvu brata i pogibiji supruge Anđe. Za vreme boravka u Drvaru 1944. godine, Ranković je upoznao Ladislavu Slavku Becele, ne sluteći da će ona kasnije postati njegova supruga.

U ovoj epizodi igraju: Nebojša Dugalić, Vaja Dujović, Pavle Čemerikić, Dragan Vujić Vujke, Miona Marković, Sunčica Milovanović, Danilo Lončarević, Marko Pavlović, Stefan Vukić i Zoran Ćosić.

Producentkinja serije je Danka Milošević i produkcija GFC. Režiser je Nedeljko Kovačić, a scenarista Svetko Kovač. Saradnici na scenariju su Nedeljko Kovačić i Kristina Đuković. Narator je glumac Tihomir Stanić.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS

Advertisement