Connect with us

TV

Serija „NOS4A2“ od 6. juna na AMC: Spremite se za drugačiju priča o vampiru

Ne tako davne, 2013. godine, svetlost dana je ugledala knjiga NOS4A2, Džoa Hila, sina slavnog Stivena Kinga. Horor priča o horor pričama. Ima li išta strašnije? Da, kada se likovi koje smo iz maštali pojave na malim ekranima. Jer, ono što zamislimo uglavnom ne bude toliko strašno koliko likovi koje kreira neko drugi. Hil kaže […]

Published

on

Ne tako davne, 2013. godine, svetlost dana je ugledala knjiga NOS4A2, Džoa Hila, sina slavnog Stivena Kinga. Horor priča o horor pričama. Ima li išta strašnije? Da, kada se likovi koje smo iz maštali pojave na malim ekranima. Jer, ono što zamislimo uglavnom ne bude toliko strašno koliko likovi koje kreira neko drugi. Hil kaže da nije imao velike ambicije sa knjigom, osim da prestravi ljude kroz nekoliko stotina stranica i pruži im interesantan beg od dosade. Prvobitna ideja je bila da radnja bude o automobilu koji pokreću ljudske duše umesto benzina. Priča je ipak dobila malo drugačiji oblik.

Ešli Kamings i Zakari Kvinto igraju glavne uloge u seriji NOS4A2

Vozač, Čarli Manks (Zakari Kvinto), je skoro čitav vek krstario sporednim gradskim uličicama i mamio decu da ih poveze, uzimajući njihove duše, dok je istovremeno napuštao čudovišta koja je stvorio u zastrašujućem drugom svetu zvanom Božićna zemlja. U Božićnoj zemlji, svaki dan je Božić, nesreća je protivzakonita… a vesele grupe bezdušnih mališana se zabavljaju živahnim igrama kakve su makaze-za-skitnicu i ugrizi-najmanjeg.

Zakari Kvinto kao Čarli Manks

Novopečenom Drakuli je sve išlo od ruke, skoro celih 100 godina. Ali stvari se menjaju kada mu se putevi ukrste sa mladom Vik Mekvin (Ešli Kamings). Vik ima poseban dar i opak plan. Kada je na svom pohabanom starom motoru, može pronaći baš sve – izgubljenu narukvicu, nestalu ženu, prijatelja u nevolji. Čarli Manks je najgora noćna mora svakog roditelja – ali je Vik Mekvin najgora njegova.

Ešli Kamings kao Vik i Virdžinija Kal kao Linda

NOS4A2 nije priča o vampiru. NOS4A2 je priča o njoj, devojci rođenoj u Heverhilu, u Masačusetsu, u porodici voljenog i nasilnog oca i stroge, ali brižne majke. Zahvaljujući svojoj mašti ona otkriva vrtoglave mogućnosti okultizma; njena sposobnost da vidi najbolje u drugima čini je neprocenjivim prijateljem; a njena neobuzdana hrabrost ozbiljnim neprijateljem.

Spremite se za 6. jun i ne planirajte ništa od 22.00, osim da uključite kanal AMC.

Božić stiže ranije ove godine, uz NOS4A2!

Foto AMC

Advertisement