Connect with us

FILM

“Nož u leđa 2” bez Krisa Evansa: Benoa Blan rešava novi slučaj

Published

on

Kada je kompanija Lionsgate dala zeleno svetlo reditelju Rajanu Džonsonu za snimanje nastavka filma “Nož u leđa” (Knives Out), fanovi su odmah počeli da postavljaju pitanja o nadolazećem projektu. Najviše ih je zanimalo hoće li neko od glumaca iz prvog dela ponoviti ulogu. Posebno Kris Evans, za čijeg se razmaženog prevaranta Hjua “Ucenu” Drizdejla (sledi spojler) ispostavilo da je ubica. Ali, Džonson poručuje da niko osim Danijela Krejga, koji tumači briljantnog detektiva Benoa Blana, neće reprizirati ulogu.

Pročitajte i TOP 10 FILMOVA U BIOSKOPU OVOG MARTA!

– Biće to nova misteriozna zagonetka za Blana. Novo ubistvo, novi osumnjičeni i nova lokacija. Kao što je, uostalom, slučaj sa romanima Agate Kristi i njenim Herkulom Poarom. Drugi deo filma se, verovatno, neće ni zvati “Nož u leđa” – rekao je Džonson, dodajući da kada je stvarao lik detektiva Benoa Blana nije razmišljao o Danijelu Krejgu. – Ne volim da pišem uloge za određenog glumca, jer se ranije dešavalo da kada to uradim taj neko ne može da se odazove mom pozivu zbog unapred zakazanih projekata. Srećan sam što je Krejg postao godpodin Blan, jer mu savršeno pristaje.

Pročitajte i RECENZIJA: NOŽ U LEĐA – I POARO bi uzviknuo BRAVO!!!

Film “Nož u leđa” proglašen je za jedan od najuspešnijih u protekloj godini. Sa “skromnim” budžetom (za holivudske pojmove) od 40 miliona dolara, zaradio je čak 310 miliona “zelembaća”. Nominovan je za Oskar, kao i za tri Zlatna globusa, a okitio se sa čak 44 nagrada na svetskim filmskim festivalima. Zbog neverovatnog uspeha, bilo je samo pitanje vremena kada će stići vest o nastavku. A sada je ona zvanično i potvrđena.

Mada se još nije poznato kada će početi snimanje drugog dela, Džonson je najavio da “Nož u leđa 2” može da se očekuje sledeće godine u bioskopima.

Foto Promo

Advertisement