Connect with us

Top Story

SVE domaće serije čija je snimanja zaustavila KORONA! Nove epizode – čim prođe APOKALIPSA

Published

on

O neizvesnoj budućnosti brojnih stranih, al ii domaćih serija i filmova pisali smo u više navrata. Ako vas zanima su to serije zapadne produkcije naišle na “skraćenje” aktuelne sezone kliknite OVDE, ako vas zanima kojim domaćim serijama je zagarantovana druga sezona trk OVDE, a ako se zanimate za domaće serije koje je KORONA ugasila usred emitovanja SLOBODNO PRODUŽITE KA NASTAVKU TEKSTA.

Pročitajte još Miloš Avramović za FILM i TV: U izolaciji pripremam JUŽNI VETAR 2! Snimamo čim prođe vanredno stanje!

Kao što znamo televizija Pink prekinula je snimanja aktuelnih serija odmah po objavljivanju vanrednog stanja u Srbiji, sredinom prošlog meseca. Gledaoci su tako ostali bez novih epizoda, ali i finala „Crvenog meseca“, koje će bez sumnje biti emitovano tek po ukidanju vanrednog stanja. Sličnu sudbinu doživela je i serija Contrast studijaPreživeti Beograd„, koja se zbog većeg broja snimljenih epizoda i dalje može pogledati subotom u 22.00. časa.

Igra sudbine serije

Kada je reč o ponudi PRVE, serije “Tate” i “Igra sudbine”, kako saznajemo iz pomenute televizije, imaju sasvim dovoljno materijala za emitovanje do kraja sezone i na programu su od utorka do petka u 20, odnosno 21 čas. Obe serije će, uz uvedenu redukciju na četiri nove epizode nedeljno zbog prekida snimanja, biti emitovane sve do kraja juna. U planu je da „Igra sudbine“ ima 170, a „Tate“ 185 epizoda, te će emitovanje biti nastavljeno i tokom jeseni.

Za razliku od ove dve serije “Urgentni centar”, koji je upravo priveo kraju drugu sezonu, odlazi na odmor – sa koronom ili bez. Nastavak medicinske sage, novih 70 epizoda, u kojima se pridružuju i Sloboda Mićalović, Marija Vicković i Dragan Mićanović, sniman je od prošlog leta, a kraj snimanja bio je planiran u martu.

Pročitajte još Nikola Đuričko u Netflix hitu STRANGER THINGS! Premijera zakazana za 2021!

Televizija Nova S uveliko priprema nove domaće serije za predstojeću sezonu, a prva, čije snimanje je trebalo da počne 16. marta, jeste „Kralj“. Ipak, Zdravko Šotra, reditelj filma i serije od 15 epizoda o kralju Aleksandru Karađorđeviću, odložio je snimanje dok traje vanredna situacija. Neizvestan je i početak snimanja serije „Vreme zla“ Gorana Šušljika, koji je planiran za 4. jun. Serija od 15 epizoda, koja je rađena po istoimenoj trilogiji Dobrice Ćosića, biće emitovana upravo na Novoj S.

Snimanje serija „Porodica“ Bojana Vuletića i „Crna svadba“ Nemanje Ćirpanića u produkciji kuće Firefly koje je bilo planirano za april, odloženo je, ali se nadaju da će rad na „Kalkanskim krugovima“, u režiji Milana Karadžića, a po scenariju Đorđa Milosavljevića, ipak početi krajem maja.

„Telekom Srbija“ trenutno radi na serijama „12 reči“ u režiji Jelene Stolice i „Neki bolji ljudi“ reditelja Slobodana Šuljagića, ali su snimanja obustavljena, a premijere odložene.

Serija i film „Jedini izlaz“ u režiji Darka Nikolića snimljeni su tokom jeseni i zime prošle godine, a premijera filma planirana je za maj. Završeno je i snimanje filma i serije „Vikend sa ćaletom“, po scenariju i režiji Miroslava Momčilovića, ali ostala je da se uradi montaža i zvuk. Mini-serija od šest epizoda biće prikazana posle istoimenog filma, čija premijera je iz aprila prebačena za jesen.

Pročitajte još Konačno OBJAŠNJENO – Zašto se živi mrtvaci u seriji OKRUŽEN MRTVIMA ne zovu ZOMBIJI!

Nedavno je završeno snimanje druge sezone serije „Državni službenik“ Predraga Gage Antonijevića, a biće emitovana na kanalu Superstar TV. Iako se sa nestrpljenjem očekuje, snimanje drugog ciklusa „Bese“, nije ni počelo, ali produkcija „Adrenalin“ je uveliko priprema.

Neočekivani kraj prve sezone serije „Grupa“, koji je emitovan u decembru prošle godine, obožavaoce serije ostavio je sa željom za nastavkom. Kako je najavljeno na stranama „TV novosti“, produkcija priprema nastavak serijala, mada zbog trenutnih okolnosti još nije jasno kada će i na kom kanalu biti emitovana druga sezona.

Nova serija scenariste Siniše Pavića „Junaci našeg doba“ bila je od 17. decembra na RTS. Prva sezona od 20 epizoda, nastala u produkciji „Telekom Srbije“ i izvršnoj produkciji „Košutnjak filma“, pratila je život porodice Čičanović. Trenutno, Pavić piše još jedan ciklus sa istim brojem epizoda.

Serija „Pet“ je tokom 11 epizoda, za koje su scenario napisali Strahinja Radetić i Balša Đogo, koji je i reditelj ove serije, osvojila simpatije publike. Završnica serije sa kriminalističkim zapletom nagoveštava da bi trebalo da usledi i snimanje druge sezone.

Pročitajte još HIT! “Senke nad Balkanom” i “Vratiće se rode” na IMDb listi najbolje ocenjenih serija svih vremena!

Foto Superstar promo

Advertisement