Connect with us

Top Story

Sve što znamo o seriji JOVANKA BROZ! U igri TRI IDEJE za scenario, seriju radi hrvatska autorka i bivši prateći vokal TAJČI!

Published

on

Uzbudljiva TV jesen, zima, pa i proleće 2021. očekuje nas na malim ekranima. Nove sezone starih hitova, nove serije ćije je snimanje već završeno, ali i novi projekti koji tek treba da dobiju svoje TV ruho – svega će biti, zato zagrejte zglobove prstiju na rukama, i spremite ih za besomučno šaltanje kanala. Od serije do serije.

Pročitaj još OTKRIVAMO Balkan ekspres 3: Zašto nije snimljen treći deo legendarnog filma! (VIDEO)

Uz niz novih serija iz domaće produkcijske kuhinje, stiže nam i nekoliko zvučnih naslova iz regionalne koprodukcije. Jedan od nama svakako najzanimljivijih jeste onaj koji potpisuje produkcijska kuća Adrenalin (podarili su nam seriju BESA),a bavi se radnjom najkontroverznije dame bivše Jugoslavije, odnosno “prve dame” – drugarice Jovanke Broz. Evo šta smo sve saznali o seriji “Jovanka Broz”.

Pročitaj još TOP 10 KLJUČNIH STVARI koje znamo o novom domaćem akcionom blokbasteru “MONOPOL: Preživi dok ne svane”

Iz pomenute produkcijske kuće saznajemo da je projekat još u začetku, ali da se među još nekoliko naslova na kojima Adrenalin trenutno radi, Jovanka izdvaja kao serija izuzetne važnosti. U toku je okupljanje saradnika koji će raditi na seriji, kao i odabir potencijalnih glumačkih imena od kojih je nama svakako najzanimljiviji izbor “Jovanke Broz”.

– Serija je tek u začetku. Još se radi na istraživačkom delu priče. Prikuplja se materijal i razvijaju ideje. Originalni scenario potpisuje Milana Vlaović Kovaček, koja na ovom projektu sarađuje s brojnim regionalnim i stranim stručnim konsultantima iz ovog područja, kao i drugim scenaristima – poručuju iz Adrenalina.

Pomenuta Milana Vlaović Kovaček, poznata je hrvatska autorka, iza koje je i karijera, novinarke, pevačice i tekstopisca za mnogobrojne popularne hrvatske pevače među kojima su i Vesna Pisarović, Lana Jurčević, a poznata je i po tome što je čuvenoj Tajči na Evroviziji pevala prateće vokale.

Pročitaj još JUŽNI VETAR 2 Šta nas očekuje u nastavku serije i filma: ŠOK! Sofija ulazi u KRIMINAL!

U hrvatskoj se već nagađa da se iza ovog “stručni konsultanti” krije neko uticajno ime britanske TV produkcije, zbog čega se nagađa da bi Balkan mogao dobiti nešto jeftiniju verziju sjajne serije “Kruna”.

A o čemu se radi u seriji?

Za sada su u opticaju tri terorije na kojima bi mogla biti zasnovana serija o “Jovanki Broz”, a svaka je inspirisana veoma zanimljivim životom Jovanke Broz.

Jovanka je rođena za vreme Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, 1924., u selu Pećane, u Lici. Nosilac je Partizanske spomenice od 1941.  Tokom Drugoga svetskog rata biva ranjena, a njegov kraj će dočekati s činom potpukovnice. Tri su verzije kako je lepa Ličanka završila kao četvrta supruga Josipa Broza Tita.

Prva glasi da je Jovanka sa ostalih pedesetak devojaka regrutovana u uži izbor poverljivih mladih žena za rad u kabinetu predsednika SFRJ. Donekle zahvaljujući i tadašnjem ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Rankoviću, ali i Titovom ukusu, upravo je 24-godišnja Jovanka odabrana za njegovu ličnu sekretaricu.

Pročitaj još OTKRIVAMO Snima se LED 3: Nadja NIJE umrla. VRAĆA SE Aglaja Tarasova! (VIDEO)

Prema drugoj verziji, Jovanku je lično odabrao Stevo Krajačić, tadašnji sekretar Narodnog komesarijata unutrašnjih poslova (NKVD) SSSR-a, odakle najverovatnije i potiče priča o Jovanki kao mogućem, podmetnutom ruskom špijunu.

Prema trećoj verziji, Jovanka je dodeljena maršalu još 1945. kao higijeničarka zadužena za kontrolu hrane, čistoće i zdravlja osoblja.

Koja god od ovih verzija bila tačna, Tito i Jovanka stupaju u službeni brak 1952., nakon smrti Titove velike ljubavi Davorjanke Paunović. Tajno venčanje bilo je obavljeno u Titovoj vili Dunavka u Iloku, Tito je tada imao 60, a Jovanka 28 godina. Bila je to svetska senzacija, nije bilo ozbiljnijeg medija u svetu koji nije izvestio o tom događaju.

Jovanka je nedavno preminula odnevši sve svoje tajne o Titu i bivšoj Jugoslaviji u grob, ali verujemo da će ova serija baciti novo svetlo na život Jovanke Broz i njenu ljubav sa Maršalom.

Foto Promo

Advertisement