Connect with us

Top Story

TAJKUN epizoda 9, ponedeljak 11. maj (RTS 1, 20.00) – Saznajemo tri ključne stvari: KO je pucao na Vladana i Bojana, KO smešta TAJKUNU i…

Published

on

Osma epizoda serije “Tajkun” okončana je jezivim ubistvom Vladanove desne ruke Lidije, saznali smo da ju je, pod pretnjom pištoljem „razotkrila“ Jovana Nestorović, a sada konačno gledamo kako naš tajkun Simonović uzima stvar u svoje ruke!

Deveta epizoda počinje Balšinom posetom „starom prijatelju“ Ostojiću u Padinskoj skeli – Zvedanovom ocu s kojim je nekad radio i od kojeg želi da sazna da li „njegov mali mulja“ Bojana da ga zbrine, zaposli u Sigmi, odnosno da li i Bojanu i Vladanu radi o glavi. Susret ne prolazi po Balšinom planu, jer ga ovaj pita za „oštećenog“ BRATA – odnosno ubicu u dugom kaputu!

Pročitaj još EKSKLUZIVNO Suzan Goldberg, glavna i odgovorna urednica magazina NACIONALNA GEOGRAFIJA: Spremni smo za nove VELIKE PRIČE!

Nakon posete zatvoru Balša poziva Vladana i govori mu da je Zvezdan taj koji je pokušao atentat na njega i Bojana, „Bojan radi s Ostojom, ne daj mu da priđe Sigmi“, govori Balša šokiranom Vladanu. „Pogledaj još jednom snimke sa sigurnosne kamere, videćeš da je to on“.

Vladan gleda snimke i poziva Bojana kod sebe u kancelariju: „Da li je ovo Ostojićev sin„, pita ga. „Zašto si išao kod Ostojića„… Bojan šokirano gleda u snimke motorista koji su pucali na njega i njegovog oca, tvrdeći da ne zna, da to nije on… ali ipak otkriva šta je to što ga muči i zašto je išao u Padinsku skelu: „Koliko si me platio? Ostojić mi je rekao kada sam ja stigao, stigli su i papiri sa mnom“. Bojan i dalje misli da Vladan nije njegov pravi otac i samo želi da otkrije istinu.

Pročitaj još TOP 25 Nove domaće serije i nove sezone serija koje smo OBOŽAVALI!

Želi da otkrije i da li je njegov brat zaista pucao na njih…

U poslednjoj epizodi saznajemo i da je Bojan, baš kao i njegov otac, nesvestan svega što se dešava oko njega, odnosno da „njegovi saradnici“ pri pokušaju kupovine Dunava, devojka Sara i brat Zvezdan, rade njemu o glavi.

Vuk-Jovanovic-Tajkun

„Da li si ti pucao na nas“, pita ga Bojan, a on, mucajući, govori „da li si ti normalan? Brat si mi“. Potom ga opominje da je „vreme da krenu, čekaju Kenda i Jović„, ali Bojan odbija i odlazi. Sara i Zvezdan, koji više ne muca, kažu da „oni rade za sebe, ne za Bojana“ i odlaze. Zvezdan seda NA MOTOR, stavlja kacigu i UBIJA čoveka s kojim je trebalo da se sastane… Baš kao i kada je pucao na Vladana i Bojana u prvoj epizodi…

Pročitaj još Miodrag Radonjić otkriva ZAŠTO voli BAĆU i koja mu je OMILJENA scena iz filma i serije JUŽNI VETAR!

Samo dva sata pre saznanja „Balšinog otkrića“ da Vladanu sin radi o glavi, naš tajkun se na sahrani opraštao od Lidije, dobio udarac u stomak od njenog brata, inspektora Nikole, ali i propustio da vidi trenutak kada je tužitelj koji je preuzeo slučaj od Jovane Nestorović, na sahrani prišao njegovoj Kseniji. „Zaštitiću vas ili pozvati kao svedoka – Jovanu ste zavlačili, mene nećete moći“, zlokobno poručuje Mišić Kseniji.

Na Lidijinoj sahrani smo videli i Nestorovićku, ženu koja je neposredno kriva za njenu smrt, zbog čega odlazi kod Vladana Simonovića i SVE MU PRIZNAJE!

Govori Vladanu da mu Balša radi o glavi, ali i da je ona ta koja je „morala da kaže Balši da je Lidija doušnik“.

Pročitaj još OTKRIVAMO Balkan ekspres 3: Zašto nije snimljen treći deo legendarnog filma! (VIDEO)

Vladan kreće da je davi, ali ona mu govori „krenuće i na tebe“!

Hana-Selimovic-Jovana-Nestorovic-Tajkun

„Ako ne reaguješ, tvoja sahrana je sledeća“, poručuje mu Jovana, ali i dalje odbija da mu odgovori na pitanje koje ga muči već neko vreme… „Da li je Ksenija doušnik“, pita je Vladan. „Ja sam ti sve rekla, ti vidi šta ćeš“, govori Nestorovićka i odlazi…

Balša za to vreme kuje plan – poziva BRATA Kizu da prati Bojana Simonovića, a on odlazi kod Jovane i čeka je u stanu… Ona se vraća sa sastanka s Vladanom i shvata ko joj je za trpezarijskim stolom.

„Ne boj se. Evo ti papiri Sabante. Ti i ja ćemo lepo sarađivati u budućnosti“, govori joj Balša. „Ovo su kopije, to nije validno…“, priča uplašena Nestorovićka igrajući Balšinu igru, ali on tad otkriva svoj plan – kada ON dođe na čelo Sigme, Tužilaštvo će dobiti i originale. Potom odlazi…

Nije samo tužiteljka u problemu – i Ksenija je. Simovićeva sekretarica je poziva kako bi joj rekla da je grčki advokat preuzeo slučaj njenog brata i da će sve biti u redu, ali i da bi „Ksenija trebalo da siđe do računovodstva i podigne svoju otpremninu“ – Vladan joj je dao OTKAZ!

Pročitaj još TOP 10 KLJUČNIH STVARI koje znamo o novom domaćem akcionom blokbasteru “MONOPOL: Preživi dok ne svane”

Kiza i dalje prati Bojana i dok on to radi, njegov brat Balša dobija poziv prijatelja policajca koji mu je i otkrio da je Mišić preuzeo slučaj Sigme, odnosno Sabantija i govori: „Tvoj gazda je pristao da sarađuje s Tužilaštvom, sam je zvao Mišića i ponudio mu se“. I jeste – pristao je da mu sve ispriča o fabrici koja je proizvodila oružje za naše, a potom ga prodavala i Albancima i Hrvatima i Bošnjacima…

„Tada je jedan novinar istraživao priču – kada je krenulo ovo s Haškim tribunalom, Balša ga je ubio. Hoću da svedočim“, rekao je razočarani Vladan Mišiću, nakon stravičnih saznanja da mu je sin možda umešan u pokušaj atentata i da je Balša ubica koji i dalje „sređuje stvari“.

Sada, kada je rešio da uzme stvar u svoje ruke i pozavršava sve sa ljudima i izdajicama kojima je okružen, Vladanu je ostalo samo da se obračuna sa Ksenijom. Nepozvana je došla u njegov stan – iako ljut, vodi ljubav s njom, a potom joj daje originale Sabantija. „Daj ovo Mišiću i odlazi odavde“, naređuje joj Vladan, ali ona ne odlazi… neko je sprečava.

Nakon što je Balša saznao od policajca da je Vladan spreman sve da prizna Tužilaštvu, odlazi do Kize koji i dalje stražari ispred Bojanove zgrade, zajedno ga otimaju i svi zajedno upadaju kod Vladana i Ksenije u stan!

„Ovo mu dođe kao porodično okupljanje“, govori Balša, dok Kiza vadi pušku…

Foto Promo

Advertisement