Naslovna FILM TOP 10 KLJUČNIH STVARI koje znamo o novom domaćem akcionom blokbasteru “MONOPOL:...

TOP 10 KLJUČNIH STVARI koje znamo o novom domaćem akcionom blokbasteru “MONOPOL: Preživi dok ne svane”

Korona virus pokazao je čovečanstvu da veličina istinski nije bitna. Jedno golim okom nevidljivo biće u sekundi je zaustavilo svet i ljude nateralo da panično mole za svoje živote. Na udaru koronavirusa našle su se sve privredne sfere, a među njima i kinematografija. Domaća, koja je tokom poslednjih godina u sjajnom zamahu na trenutak je moiorala da obustavi rad i neke zaista velike naslove “stavi na led”. Jedan od njih je i akcioni film slovenačkog producenta Daniela UtješanovićaMonopol” koji će, bar prema dostupnim slikama i video klipovima sa početka snimanja biti jedan od ozbiljnijih hitova koji ćemo gledati naredne godine. I eto prve činjenice o predstojećem bioskopskom fenomenu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. A da vidimo i ostale.

Pročitaj još OTKRIVAMO! Miloš Biković NIJE bio PLANIRAN za ulogu MARAŠA! I još TOP 10 činjenica o seriji JUŽNI VETAR koje niste znali!

1. Ko radi na filmu?

Film “Monopol” potpisuje slovenački producent Daniel Utješanović, koji ima i zavidnu glumačku i kaskadersku karijeru u brojnim holivudskim hitovima poput “Ratovi zvezda: poslednji džedaj”, “Inferno”, “Robin Hud”, a koji će se u filmu “Monopol” oprobati i kao scenarista i režiser. Film se snima u produkciji kompanija DV pictures i Star Life Pictures.

Pročitajte još TOP 10 NEVEROVATNIH činjenica o filmu i seriji JUŽNI VETAR 2! EVO KO i ŠTA nas očekuje u NASTAVKU…

2. Ko glumi u filmu?

U glavnim ulogama pojavljuje se sve traženiji Goran Bogdan, neizostavni Aleksandar Radojičić, čuveni „nezgodni momak“ hrvatskog glumišta Ivan Herceg (sećamo ga se iz telenovele „Larin izbor“), tu su i Marko Gvero i Tara Jevrosimović, a svoje mesto u glumačkoj postavi našao je i poznati domaći pevač, takozvani srpski Džastin Biber i miljenik tinejdž publike – Leon. Jedna od manjih sporednih uloga pripala je i legendarnom Milutinu Mimi Karadžiću.

Pročitaj još FILM i TV saznaje: JUŽNI VETAR dobija OZBILJNU konkurenciju!Snima se balkanska AKCIONA krimi drama MONOPOL!

3. O čemu se radi u filmu “Monopol”?

Osim što je reč o krimi akciji koja u holivudskom stilu i ambiciozno zamišljeno povezuje celokupno balkansko podzemlje čineći da je stara Jugoslavija ponovo ujedinjena oko jedne ideje, makar ona bila i svet mafije, još je rano za otkrivanje drugih detalja o filmu upravo zbog sledeće stavke.

Pročitaj još Pročitajte još Otkrivamo sve o filmu JUŽNI VETAR 2: MARAŠ postaje KRALJ, ali KAZNA je STRAVIČNA! Oduzeće mu ono NAJDRAŽE!

4. Kada počinje snimanje filma?

Prva klapa pala je još u martu, i rad na filmu trajao je nekih 15 dana. Ipak, koronavirus i pandemija koja je u međuvremenu uzela maha obustavila je radove do daljeg. Zvanična informacija koju smo dobili od producenta filma jeste ta da se snimanja nastavljaju u septembru ove godine.

5. Gde će se film snimati?

Budući da radnja filma prati celokupnu balkansku mafijašku scenu i njenu povezanost sa centrima moći u Evropi, film će se, kako je to predviđeno snimati širom bivše Juge, al ii van njenih granica. Tako će nas Utješanović sa svojim timom povesti do Zagreba, Istre, Beograda, Budve i Bolonje.

Pročitaj još Pročitaj još OTKRIVAMO Hoće li MARAŠ napustiti KRIMINAL u nastavku filma i serije JUŽNI VETAR?

6. Koliki je budžet filma?

Prema viđenim kadrovima, a i ako se da zaključiti na osnovu Utješanovićevog iskustva u snimanju akcionih filmova, budžet že biti bliži svetskoj, možda čak i holivudskoj sceni, nego onome što se može smatrati lokalnim prosekom. O tome govori i sledeća stavka…

7. Pikanterija o kojoj JOŠ NE SME DA SE PRIČA

Kao što je poznato, budžet filma najviše opterećuju honorari glumaca. Ono što će za “Monopol: preživi dok ne svane” biti specifično, a što se još ne otkriva, odnosno ne otkrivaju se detalji, jeste to da će se u filmu pojaviti neke ozbiljne svetske face, zbog čega će ovaj film biti za stepenik iznad svega što smo do sada gledali kada je reč o domaćoj produkciji.

8. Koga će glumiti Leon?

Ono što je do sada poznato jeste da se u filmu “Monopol: Preživi dok ne svane” mladi srpski pevač, a sada i glumac Leon pojavljuje kao pripadnik srpskog krimi klana, i da će to, kako is am priznaje, za njega biti veliki izazov.

Pročitaj još TOP 25 Nove domaće serije i nove sezone serija koje smo OBOŽAVALI!

9. Kada ćemo gledati “Monopol: Preživi dok ne svane”?

Kako sada stvari stoje, s obzirom na to da snimanja ozbiljnim tempom treba da počnu tek u septembru, najrealnija očekivanja, ako tome dodamo postprodukciju filma i sve moguće i nemoguće varijable koje bi mogle uticati na dalji tok radova, za premijeru su druga polovina 2021. godine, ali nikad se ne zna šta donosi jutro.

Pročitaj još ŠOK! Olja Lević: Trebalo je da glumim SOFIJU ŠUBAREVIĆ!

10. Da li je “Monopol” novi “Južni vetar”?

Osim u pogledu žanra, a to je akcija, nedvosmislen odgovor na ovo pitanje je NE. Kako je to is am producent, režiser i scenarista filma potvrdio za naš portal – radnja filma “Monopol” nema nikakve veze “Južnim vetrom”. Priča je potpuno drugačija i u nijednom trenutku se nije razmišljalo o tome da se pravi nova verzija, kako je to za Film i TV priznao i sam Utješanović, filma i serije koji je postigao ozbiljan regionalan uspeh i podigao domaću kinematografiju za novi nivo. “Monopol” je potpuno drugačiji film na kom se radi već četiri godine, i kako se to navodi u krilatici, reč je o jednoj drugačijoj “Balkanskoj priči”.

Pročitaj još OTKRIVAMO Hoće li Dragan BJELOGRLIĆ i u drugoj sezoni serije biti TAJKUN?

Foto Promo

Čekirajte Obavezno

UKLETA SERIJA! Baba Vanga zagorčala živote GLUMCIMA! Evo KO je skinuo PROKLETSTVO…

Ruska serija “Vanga” iz 2013. godine koju smo nedavno gledali i na RTS još jednom je u žižu interesovanja vratila čuvenu bugarsku...

Reditelj serije PORODICA – Hapšenje MILOŠEVIĆA moralo dobiti SERIJU! Srpska istorija riznica ideja za TV HITOVE!

Posle velikog finala serije “Tajkun” koja je nesumnjivo domaćoj produkciji donela novu dozu ozbiljnosti i izdigla standarde na viši nivo, iz Firefly...

HIT! Sloboda Mićalović ŠEFICA PODZEMLJA u filmu JUŽNI VETAR 2! Maraše, spremi se da budeš ZGAŽEN!

Kako se već sada može naslutiti i posle JUŽNOG VETRA duvaće JUŽNI VETAR. Nove vesti o nastavku kultnog filma i serije reditelja...

BIOSKOP ponovo RADI! Ali na OTVORENOM! Od 1. juna filmove gledamo na Adi Ciganliji

Planetarna pandemija nije sprečila da bioskopska priča u Beogradu nastavi da živi. Nakon pokretanja kućnog bioskopa "Moj off" koji...

HIT! Kristijan Golubović u novom JUŽNOM VETRU! Glumi jednog od najvećih balkanskih KRIMOSA svih vremena

Uprkos tome što je insistirao na tome da ga ne zanima uloga u sada već kultnom filmskom i TV serijalu reditelja Miloša Avramovića...