Connect with us

FILM

TOP 10 KLJUČNIH STVARI koje znamo o novom domaćem akcionom blokbasteru “MONOPOL: Preživi dok ne svane”

Published

on

Korona virus pokazao je čovečanstvu da veličina istinski nije bitna. Jedno golim okom nevidljivo biće u sekundi je zaustavilo svet i ljude nateralo da panično mole za svoje živote. Na udaru koronavirusa našle su se sve privredne sfere, a među njima i kinematografija. Domaća, koja je tokom poslednjih godina u sjajnom zamahu na trenutak je moiorala da obustavi rad i neke zaista velike naslove “stavi na led”. Jedan od njih je i akcioni film slovenačkog producenta Daniela UtješanovićaMonopol” koji će, bar prema dostupnim slikama i video klipovima sa početka snimanja biti jedan od ozbiljnijih hitova koji ćemo gledati naredne godine. I eto prve činjenice o predstojećem bioskopskom fenomenu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. A da vidimo i ostale.

Pročitaj još OTKRIVAMO! Miloš Biković NIJE bio PLANIRAN za ulogu MARAŠA! I još TOP 10 činjenica o seriji JUŽNI VETAR koje niste znali!

1. Ko radi na filmu?

Film “Monopol” potpisuje slovenački producent Daniel Utješanović, koji ima i zavidnu glumačku i kaskadersku karijeru u brojnim holivudskim hitovima poput “Ratovi zvezda: poslednji džedaj”, “Inferno”, “Robin Hud”, a koji će se u filmu “Monopol” oprobati i kao scenarista i režiser. Film se snima u produkciji kompanija DV pictures i Star Life Pictures.

Pročitajte još TOP 10 NEVEROVATNIH činjenica o filmu i seriji JUŽNI VETAR 2! EVO KO i ŠTA nas očekuje u NASTAVKU…

2. Ko glumi u filmu?

U glavnim ulogama pojavljuje se sve traženiji Goran Bogdan, neizostavni Aleksandar Radojičić, čuveni „nezgodni momak“ hrvatskog glumišta Ivan Herceg (sećamo ga se iz telenovele „Larin izbor“), tu su i Marko Gvero i Tara Jevrosimović, a svoje mesto u glumačkoj postavi našao je i poznati domaći pevač, takozvani srpski Džastin Biber i miljenik tinejdž publike – Leon. Jedna od manjih sporednih uloga pripala je i legendarnom Milutinu Mimi Karadžiću.

Pročitaj još FILM i TV saznaje: JUŽNI VETAR dobija OZBILJNU konkurenciju!Snima se balkanska AKCIONA krimi drama MONOPOL!

3. O čemu se radi u filmu “Monopol”?

Osim što je reč o krimi akciji koja u holivudskom stilu i ambiciozno zamišljeno povezuje celokupno balkansko podzemlje čineći da je stara Jugoslavija ponovo ujedinjena oko jedne ideje, makar ona bila i svet mafije, još je rano za otkrivanje drugih detalja o filmu upravo zbog sledeće stavke.

Pročitaj još Pročitajte još Otkrivamo sve o filmu JUŽNI VETAR 2: MARAŠ postaje KRALJ, ali KAZNA je STRAVIČNA! Oduzeće mu ono NAJDRAŽE!

4. Kada počinje snimanje filma?

Prva klapa pala je još u martu, i rad na filmu trajao je nekih 15 dana. Ipak, koronavirus i pandemija koja je u međuvremenu uzela maha obustavila je radove do daljeg. Zvanična informacija koju smo dobili od producenta filma jeste ta da se snimanja nastavljaju u septembru ove godine.

5. Gde će se film snimati?

Budući da radnja filma prati celokupnu balkansku mafijašku scenu i njenu povezanost sa centrima moći u Evropi, film će se, kako je to predviđeno snimati širom bivše Juge, al ii van njenih granica. Tako će nas Utješanović sa svojim timom povesti do Zagreba, Istre, Beograda, Budve i Bolonje.

Pročitaj još Pročitaj još OTKRIVAMO Hoće li MARAŠ napustiti KRIMINAL u nastavku filma i serije JUŽNI VETAR?

6. Koliki je budžet filma?

Prema viđenim kadrovima, a i ako se da zaključiti na osnovu Utješanovićevog iskustva u snimanju akcionih filmova, budžet že biti bliži svetskoj, možda čak i holivudskoj sceni, nego onome što se može smatrati lokalnim prosekom. O tome govori i sledeća stavka…

7. Pikanterija o kojoj JOŠ NE SME DA SE PRIČA

Kao što je poznato, budžet filma najviše opterećuju honorari glumaca. Ono što će za “Monopol: preživi dok ne svane” biti specifično, a što se još ne otkriva, odnosno ne otkrivaju se detalji, jeste to da će se u filmu pojaviti neke ozbiljne svetske face, zbog čega će ovaj film biti za stepenik iznad svega što smo do sada gledali kada je reč o domaćoj produkciji.

8. Koga će glumiti Leon?

Ono što je do sada poznato jeste da se u filmu “Monopol: Preživi dok ne svane” mladi srpski pevač, a sada i glumac Leon pojavljuje kao pripadnik srpskog krimi klana, i da će to, kako is am priznaje, za njega biti veliki izazov.

Pročitaj još TOP 25 Nove domaće serije i nove sezone serija koje smo OBOŽAVALI!

9. Kada ćemo gledati “Monopol: Preživi dok ne svane”?

Kako sada stvari stoje, s obzirom na to da snimanja ozbiljnim tempom treba da počnu tek u septembru, najrealnija očekivanja, ako tome dodamo postprodukciju filma i sve moguće i nemoguće varijable koje bi mogle uticati na dalji tok radova, za premijeru su druga polovina 2021. godine, ali nikad se ne zna šta donosi jutro.

Pročitaj još ŠOK! Olja Lević: Trebalo je da glumim SOFIJU ŠUBAREVIĆ!

10. Da li je “Monopol” novi “Južni vetar”?

Osim u pogledu žanra, a to je akcija, nedvosmislen odgovor na ovo pitanje je NE. Kako je to is am producent, režiser i scenarista filma potvrdio za naš portal – radnja filma “Monopol” nema nikakve veze “Južnim vetrom”. Priča je potpuno drugačija i u nijednom trenutku se nije razmišljalo o tome da se pravi nova verzija, kako je to za Film i TV priznao i sam Utješanović, filma i serije koji je postigao ozbiljan regionalan uspeh i podigao domaću kinematografiju za novi nivo. “Monopol” je potpuno drugačiji film na kom se radi već četiri godine, i kako se to navodi u krilatici, reč je o jednoj drugačijoj “Balkanskoj priči”.

Pročitaj još OTKRIVAMO Hoće li Dragan BJELOGRLIĆ i u drugoj sezoni serije biti TAJKUN?

Foto Promo

Advertisement