Connect with us

Featured

Miloš Biković i Žarko Laušević u filmu i seriji KOŠARE! Početak snimanja na VIDOVDAN!

Published

on

Zahvaljujući reditelju Balši Đogu jedan od značajnijih događaja iz srpske novije istorije biće pretočen u film, a zatim i u seriju od 12 epizoda koja će se emitovati na kanalu Superstar. Naravno, reč je o projektu “Košare” čija snimanja počinju na Vidovdan 28. juna, a glavne role tumačiće Žarko Laušević, Miloš Biković, Svetozar Cvetković, Viktor Savić i mnogi drugi…

Pročitaj još Branislav Lečić bi voleo da glumi ARKANA – Bio bi to SJAJAN FILM! I Ceca smatra da bio ON bio PRAVI IZBOR!

Na Veliki petak, 9. aprila 1999. godine, udružene snage terorističke Oslobodilačke vojske Kosova, regularne vojske Albanije i NATO-a predvođenog Amerikancima, koji su davali vazdušnu podršku, pokrenule su veliku ofanzivu na karaulu Košare, na granici tadašnje SRJ i Albanije. Neprijatelj je bio višestruko nadmoćniji, pa se oko 1.500 srpskih vojnika branilo od napada hordi koje su brojale između 5.000 i 6.000 Albanaca.Filmski stvaraoci će imati veliku pomoć države i vojske Srbije. „Postoje filmovi i serije koje je nemoguće snimiti bez pomoći države i ovakav vojni film je nemoguće snimiti bez pomoći države i vojske“, rekao je Đogo na današnjoj konferenciji za novinare i dodao da je pred njima veliki posao i verovatno, puno poteškoća.

Pročitaj još Estradne zvezde i političari utrkuju se za uloge u filmu JUŽNI VETAR 2!

– Barijere su velike kada je u pitanju slava srpske vojske, a naš cilj je da rušimo barijere. Snimaće se na mnogo lokacija, biće nam potrebna vojska, glumci sa albanskog govornog područja i verovatno će mnogi odbiti da nam pomognu –  dodala je predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan i dala primer Hrvatske tokom snimanja filma „Dara iz Jasenovca“:

Reditelj Balša Đogo je napomenuo i da je poenta filma da promeni nešto, ali i da ispriča priču šta se zaista dogodilo.

„Ja da ne mislim da umetnost nešto može da promeni ne bih se njome bavio. Ne mislimo da ovo snimamo mrzeći nekog, već smo hteli da snimimo film koji govori o nama. Mi pričamo priču kako se to zaista dogodilo, kako su to ti momci s Košara videli. Kada čujete njihove priče i počnete to da pišete, vidite da kada pravite ratni film isti motiv koji se provlači kroz svaki rat koji se desio. Važno je da te motive rešite i napravite ih neobičnim. Sada znata o Košarama još nešto“.

Pročitaj još HIT! Sloboda Mićalović ŠEFICA PODZEMLJA u filmu JUŽNI VETAR 2! Maraše, spremi se da budeš ZGAŽEN!

Kada je reč o političkoj korektnosti Đogo je rekao da ovaj film ne smatra takvim, ali i istakao da je od samog starta zaštićen od strane Telekom Srbije i Filmskog centra Srbije, te im je veoma zahvalan zbog toga.

Premijera filma za sada je planirana za februar, a serija dva do tri meseca kasnije na Superstar TV.

Koga igra Miloš Biković?

Biković će igrati jednog od starijih momaka koji je preživeo ’91. i ’95, jednog od onih koji će ići da pomogne mlađim momcima, rekao je reditelj.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement