Connect with us

Featured

Evo kada počinje snimanje serije VREME ZLA!

Published

on

Snimanje serije „Vreme zla“, po trilogiji romana Dobrice Ćosića „Grešnik“, „Otpadnik“ i „Vernik“, kako saznaju Novosti saznaju počeće u prvoj nedelji avgusta.

Scenario je napisala Sanja Savić Milosavljević, a reditelj je Ivan Živković, koji je režirao seriju „Koreni„, takođe po Ćosićevom istoimenom romanu.

Idejni tvorac i izvršni producent je Goran Šušljik, ispred kuće Eye to Eye, a serija nastaje u produkciji „Junajted medije„. U planu je 15 epizoda koje će na kanalu Nova S, kako saznajemo, biti prikazane u jesen 2021. godine.

Pročitaj još Počinje snimanje filma i serije ZLATNO DOBA – u glavnim ulogama Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Andrija Kuzmanović i DRAGAN BJELOGRLIĆ!

– Veći deo serije biće sniman u Beogradu, jer se i radnja tu dešava, a upravo završavamo izbor lokacija u drugim mestima po Srbiji. Imamo oko 200 lokacija i isto toliko glumaca, kao i veliki broj ljudi koji će biti angažovan iza kamere – otkriva Goran Šušljik. – Kao i druge produkcije, pregovaramo sa vlasnicima lokacija, lomimo se oko budžeta i nadamo se da će sve biti u redu.

Kastinzi za uloge još su u toku, a pored članova porodice Katić i drugih likova iz romana, u epizodama se pojavljuju i istorijske ličnosti, poput kneza Pavla, Slobodana Jovanovića, Milana Nedića i samog književnika Dobrice Ćosića.

– Nismo u poziciji da potpuno otkrijemo glumačku podelu jer imamo još dva meseca do početka snimanja. Te stvari su osetljive i u toku su pregovori, a veoma smo blizu da postignemo sve dogovore koji su nam važni – ističe Šušljik. – Vest o učešću Andrije Kuzmanovića i Mirke Vasiljević je bila lažna i pre dve godine kada se pojavila. Istina je da će Boris Isaković igrati jednu od značajnijih uloga, tačnije Svetozara Vujkovića, koji je bio upravnik zloglasnog logora Banjica tokom Drugog svetskog rata. Pozvali smo i Sergeja Trifunovića da glumi kneza Pavla i on je rekao da želi, ali ugovor još nismo potpisali.

Pročitaj još Branislav Lečić bi voleo da glumi ARKANA – Bio bi to SJAJAN FILM! I Ceca smatra da bio ON bio PRAVI IZBOR!

Serija-Koreni-zarko-lausevic

Glumac Žarko Laušević je u „Korenima“ maestralno odigrao ulogu Aćima Katića, a u „Vremenu zla“ bi trebalo da oživi nekog drugog Katića, ali je trenutno u SAD. U „Korenima“ je ulogu Nikole imao Goran Šušljik, a kako nam otkriva, i u novom projektu će biti ispred kamere:

– Mogu da vam kažem da igram jednu od velikih uloga. Biću Petar Bajević!

U romanu „Grešnik„, jedna od priča koja dominira je ljubavna avantura ruskog komuniste hercegovačkog porekla Petra Bajevića i Milene Katić, sestre Vukašina Katića. Radnja je smeštena pred sam početak Drugog svetskog rata, a provejavaju delovi prošlosti iz međuratnog perioda.

– Serija „Vreme zla“ ima različite žanrovske elemente od špijunsko-političkog trilera do melodrame. Sve ono što je uzbudljivo u dobrim holivudskim filmovima postojaće i u ovom ostvarenju. Junaci iz „Vremena zla“ proizilaze iz još jednog velikog Ćosićevog romana „Vreme smrti„, koji se naslanja na „Korene“ – objašnjava Šušljik.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement