Connect with us

Featured

SAZNAJEMO – Stiže srpski DOSIJE IKS! Početkom jula počinje snimanje nove domaće serije – BELEŽNICA! U glavnoj roli MOMČILO OTAŠEVIĆ

Published

on

Ako korona bude milostiva, te ne bude neplaniranih situacija, domaću produkciju TV serija očekuje bogata godina. U planu je snimanje više od 20 novih serija, a uz one već poznate portal Film i TV ekskluzivno saznaje još jedan naslov koji će uskoro krasiti domaće TV nebo.

Kako je to za naš portal ekskluzivno potvrdio Zoran Janković producent i osnivač „Košutnjak filma“, iz produkcijske kuhinje ove kompanije uskoro nam stiže nova serija „Beležnica“ zasnovana na romanu Ratka DmitrovićaBeležnica profesora Miškovića“ iz 2014.

Pročitaj još Reditelj Dorđe Stanimirović o seriji koja je oduševila Srbiju – PREŽIVETI BEOGRAD je antidepresiv domaće kinematografije! PRIJATELJI na srpski način

Snimanja, kako saznajemo, počinju 6. ili 7. jula, a scenaristi na serijalu od 12 epizoda su Đorđe Milosavljević, Kosta Peševski i Radoslav Pavlović, dok je dužnost režisera pripala Miroslavu Lekiću.

Glavnu glumačku postavu, kako nam je potvrdio Janković, činiće Momčilo Otašević, Svetozar Cvetković, Danica Radulović, Dejan Lutkić, Stefan Bundalo, Milena Radulović, Anica Dobra i mnogi drugi glumci, budući da je serija pisana za čak dve stotine uloga.

Košutnjak film već deceniju i po potpisuje neka od najpoznatijih dela domaće televizije među kojima su „Ranjeni orao“, „Moj rođak sa sela“, „Bela lađa“, „Junaci našeg doba“,“Nepobedivo srce“ „Cvat lipe na Balkanu“ i mnoge druge čuvene serije koje su za „Košutnjak film“ radili naši proslavljeni scenaristi. Ipak, „Beležnica“ je drugačija i nešto sasvim novo, kako za ovu produkciju, tako i za svet domaćih serija.

– Radio sam na dve epizode ove serije. Prvu sam napisao davno, još kada se prvi put pojavila ideja da se radi serija po neobičnom romanu Ratka Dmitrovića. Bilo je to nedugo po objavljivanju knjige. Drugu sam napisao nedavno, kada se konačno krenulo u pripreme za proizvodnju. Veoma je neobična tema serije, i verujem da je to bio i razlog što se tako dugo čekalo na to da ona bude realizovana. Na neki način to je srpski „Dosije Iks“, osim što umesto agenata FBI u glavnoj roli imate novinara koji istražuje neobične i mistične slučajeve“ – otkrio nam je scenarista prve dve epizode serije Đorđe Milosavljević dodavši da je veoma radoznao kako će serija izgledati kada bude spremna za emitovanje.

Pročitaj još HIT! Miloš Biković u novom filmu Slobodana Šijana BUDI BOG S NAMA!

Iz razgovora sa Zoranom Jankovićem saznajemo da će „Beležnica“ biti snimana u Kladovu, Kraljevu, Valjevu, ali i u Pirotu i Beogradu, i da prati radnju romana koji je prema žanru kombinacija fantastike i trilera.

– Ne bih otkrivao sada previše o seriji, budući da nam početak snimanja tek predstoji. Priča nas kroz slučajeve pune fantastike, magije i neverovatnih situacija vodi paralelno na dva koloseka. Deo radnje smešten je u prve godine 21. vek, a deo u sedamdesete godine prošlog veka. Na tim slučajevima radi mladi novinar Boško Stevanović (glumi ga Momčilo Otašević)koji posle intervjua sa Jelisavetom Mišković (Anica Dobra), udovicom priznatog etnologa, profesora Arsenija Miškovića ulazi u svet neverovatnih čuda – istakao je Janković za Film i TV dodajući da će se u seriji pojaviti mnoga poznata glumačka imena.

Prema našim saznanjima, uz pomenute glumce gledaćemo i Isidoru Janković, Irfana Mensura i Aleksandra Radojičića.

Serija nastaje u koprodukciji RTS i Telekoma Srbije.

Kako stoji u sižeu za roman Ratka Dmitrovića na kom je serija zasnovana „Beležnica“ je roman o tajnama oko nas i ljudima koji su s njima povezani. 

Kada novinara beogradskog lista Argument Boško Stevanoviću u proleće 2002. godine dobije zadatak da napiše tekst o naučnoj ostavštini preminulog srpskog etnologa Arsenija Miškovića uplešće se u niz događaja koje nije mogao ni da nasluti. Umesto očekivano dosadnog razgovora s udovicom Mišković, ženom u godinama koja čeka poslednje životno putovanje, on će se susresti sa serijom misterioznih i naučno neobjašnjivih događaja o kojima nije ni sanjao da su mogući, a kamoli da su se odigrali i da još uvek traju u Srbiji.

Pročitaj još EKSKLUZIVNO (FOTO) Otkrivamo SVE o novoj seriji Marije Bergam i Viktora Savića – 12 REČI!

Ti događaji čine sadržaj jedne male beležnice sa crnim koricama, koju će udovica Mišković pokloniti novinaru Stevanoviću. Ono što tamo piše godinama opseda neke ljude iz inostranstva – Beča, Londona, Moskve… i jednog gradića u Arizoni – a na kraju pokreće i lavinu čudnih događaja koji porodicu i prijatelje beogradskog novinara Boška Stevanovića dovode u životnu opasnost…

Foto Promo

Continue Reading

Advertisement