Connect with us

Top Story

„Selo gori, a baba se češlja“ obara rejtinge gledanosti i u SEDMOJ REPRIZI! Nedeljko BAJIĆ – NAROD SE UŽELEO NORMALNOSTI!

Published

on

U moru novih serija kojima ova godina obiluje kao nikad, lepo je podsetiti se serija koje ne samo što su bile veliki hitovi u premijernom emitovanju i obarali sve rekorde gledanosti već su taj rejting zadržale i u repriznom terminu.  Serija „Selo gori, a baba se češlja„, koja je snimana i premijerno emitovana čitavu deceniju, od 2006. do 2016. godine ponovo je na našim malim ekranima, i to sve do početka oktobra moći ćemo da uživamo u 101 epizodi serije koja je i u sedmoj reprizi ponovo postala društveni fenomen. Naime, kako je saopšteno iz produkcijske kuće Contrast Studios, „Selo gori“ je i dalje najgledaniji program i svaku epizodu prati u proseku svaki četvrti stanovnik Srbije, što je u proseku milion ljudi.

Pročitajte još Miloš Biković OTKRIVA – Morao sam da se BORIM za Maraša! Na kastingu bili PETAR STRUGAR, ALEKSANDAR RADOJIČIĆ i PETAR BENČINA!

– „Selo gori“ je odavno postalo više od televizijske serije. To je kulturološki i sociološki fenomen. To je jedno iskreno svedočanstvo o srpskom narodu i njegovom mentalitetu u koji je autor Radoš Bajić do srži prodro. Zapravo, ta istinitost i autentičnost ove priče o seljacima moravskog sela Petlovac jeste ono što je publiku od samog početka kupilo – to što u ovoj priči vide sebe i svoj narod, komšije, rođake, što ovim likovima veruju i poistovećuju se s njima, deleći njihove radosti i muke, što u svakom kadru serije vide svoj kraj, svoj sokak, proplanak pored puta… – rekao je za Kurir Nedeljko Bajić, direktor produkcije Contrast studios i jedan od producenata serije „Selo gori, a baba se češlja„.

Nada Blam, Ljiljana, Stjepanovic i Olga Odanović

Pročitajte još Sloboda Mićalović: Kolege su me osuđivale zbog serije RANJENI ORAO! KORENI su mi doneli zrelost

On smatra da njihova serija nije „isfenirana“ predstava Srbije, ali nije ni karikatura srpskog seljaka, kojoj su mnogi autori pribegavali.

Pročitajte još OTKRIVAMO SVE o trećoj sezoni serije URGENTNI CENTAR! Ivan Jevtović – doktori su NAJVEĆI CAREVI u ovoj zemlji!

– „Selo gori“ je istina. I kad se Radoševim likovima smejemo do suza i onda kad bismo zaplakali nad njihovom sudbinom – uvek je istina. To je glavni razlog što publika širom Srbije, regiona i u svim delovima sveta gde srpski i balkanski narod živi, uvek i iznova, sa istim uzbuđenjem gleda našu seriju.

Pročitajte još Igra sudbine 109. epizoda Sofija ĆE NAPASTI MILU! Mila je u VELIKOJ opasnosti!

Ono što svakako doprinosi tome da „Selo gori“ u svakoj svojoj reprizi bude suvereno na vrhu liste gledanosti jeste i želja ljudi za normalnošću. Normalnost je nešto što narodu danas nedostaje i na televiziji i u svakodnevici – normalne priče o običnim ljudima i njihovim životima, nasuprot senzacionalističkim sadržajima kojima smo preplavljeni ovih dana i koji su ipak, na kraju, kratkog veka – zaključuje Bajić.

Selo-gori-a-baba-se-ceslja-Rados-Bajic-i-Ljiljana-Stjepanovic

Pročitajte još Miloš Biković, zvezda filma i serije JUŽNI VETAR OTKRIVA – Evo zašto PETAR MARAŠ više nema OŽILJKE!

Foto Promo

Advertisement