Connect with us

FILM

Miloš Biković OTKRIVA – Morao sam da se BORIM za Maraša! Na kastingu bili PETAR STRUGAR, ALEKSANDAR RADOJIČIĆ i PETAR BENČINA!

Published

on

Snimanja najiščekivanijeg filma godine Južni vetar 2 prema nekim planovima trebalo bi da počnu za nepune tri nedelje. Ekipa filma predvođena rediteljem i koscenaristom Milošem Avramovićem već je obišla lokacije u Knjaževcu na kojima će uskoro pasti prva klapa hita JUŽNI VETAR 2 i samo je pitanje dana kada će Miloš Biković ponovo stati pred kamere kao Petar Maraš.

Pročitaj još KO je BRUNER iz serije IGRA SUDBINE i kakvo UŽASNO ZLO je spremio za ADU KANAČKI? Glumac Nenad Nenadović u koži NEGATIVCA!

Iščekujući taj dan, prisećamo se omiljenih scena iz prvog dela filma i serije, ali ono što malo ljubitelja Južnog vetra zna jeste činjenica da je scenario za Južni vetar nastao pre više od 10 godina, i da se originalno film zvao „Metar asfalta„.

Juzni-vetar-2

Pročitaj još HIT! Miloš Biković u novom filmu Slobodana Šijana BUDI BOG S NAMA!

– Od ideje do realizacije u srpksoj kinematografiji uvek prođe nerealno mnogo vremena. Miloš Avramović je prvu verziju Južnog vetra napisao pre 10 ili 15 godina, on to zna najbolje. Kod nas prvo nastane ideja, onda ta ideja čeka jedno 10 godina, onda ti nekoliko godina kukaš za novac, da bi se na kraju sve snimilo za nekoliko meseci – poručuje glavni glumac popularnog filma i serije Miloš Biković, otkrivši da uloga Petra Maraša originalno nije bila pisana za njega.

Pročitaj još HIT! Žarko Laušević glumi KRALJA NIKOLU u seriji KRALJ! Vuk Drašković poručio – pripao mu je NAJTRAGIČNIJI LIK!

– Na kastingu su bili i Petar Strugar, Aleksandar Radojičić, pa čak i Petar Benčina. U principu, cela ta mlađa postavka filma Montevideo, jer su ti glumci tada bili novi i popularni. Na kraju je rola Petra Maraša dodeljena meni, ali činjenica je da je nisam dobio odmah, već sam morao da se borim za nju. Maraša sam dobio na kastingu – rekao je Biković, dodajući da se u poređenju sa tim vremenom sada u Srbiji mnogo snima, ali da su uslovi za rad i dalje veoma teški.

Južni vetar serija

Pročitaj još EKSKLUZIVNO Film i TV SAZNAJE: KORONA pauzirala KOŠARE! Prva klapa ne pada na VIDOVDAN

– Producenti moraju da se muče, da se bore za budžet, iako ta sredstva u poređenju sa onima koja se recimo za kinematografiju u Rusiji gde takođe snimam, zaista nisu velika. Jedan njihov bolji film košta skoro kao naša cela godišnja produkcija. Istina, i tržište je tamo mnogo veće – zaključuje – Biković.

Foto Promo

Advertisement