Connect with us

Top Story

OTKRIVAMO! Ovo su najgledanije domaće serije svih vremena! SELO GORI… i RANJENI ORAO bez konkurencije!

Published

on

PROČITAJTE JOŠ: Sloboda Mićalović: Kolege su me osuđivale zbog serije RANJENI ORAO! KORENI su mi doneli zrelost

Domaće serije uvek su bile najgledaniji televizijski program, pa čak i tokom repriziranja po nepisanom pravilu završavaju u vrhu gledanosti. Upravo je to slučaj sa serijom “Selo gori, a baba se češlja”, koja sa sedmom reprizom trenutno obara rejtinge na Radio-televiziji Srbije. Mada živimo u zlatnom dobu domaćih serija, koje u poslednje vreme dominiraju čak i na kablovskim televizijama, nijedna od novijih ne može da se pohvali rejtingom koje su ostvarile one iz prve decenije 21. veka.

Nebojša Glogovac u seriji „Moj rođak sa sela“

PROČITAJTE JOŠ: Rusi ODUŠEVLJENI – Milena RADULOVIĆ, zvezda filma BALKANSKA MEĐA vaš je novi MILOŠ BIKOVIĆ!

Među 20 najgledanijih programa od 2003. do 2019. godine nalazi se čak sedam domaćih serija, po podacima agencije za merenje Nielsen Audience Measurement. Na prvom mestu je serija “Selo gori, a baba se češlja”, koja je prema zvaničnim podacima ubedljivo najgledanija – i kao serija i kao ukupni televizijski program. Televizijsko čedo našeg proslavljenog reditelja, scenariste i glumca Radoša Bajića može da se pohvali i najvećim pojedinačnim ŠER-om od 72,6% ukupne gledanosti.

PROČITAJTE JOŠ: Bogdan Diklić – JOŠ ŽALIM što nisam igrao MIŠKA u filmu KO TO TAMO PEVA!

Selo-gori-a-baba-se-ceslja-Rados-Bajic-i-Ljiljana-Stjepanovic
Radoš Bajić i Ljiljana Stjepanović u seriji „Selo gori, a baba se češlja“

Srebrna medalja, iliti drugo mesto, pripala je seriji “Ranjeni orao” (2009), reditelja Zdravka Šotre. Ovu melodramu po romanu MirJam, u kojoj su glavne uloge odigrali Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić i Vojin Ćetković, ostvarila je najveći rejting pojedinačne epizode od 41,3. Takav uspeh ni pre, a ni posle nije postigla nijedna serija od kada se u Srbiji meri gledanost. Na trećoj poziciji završila je serija Radoslava Pavlovića„Moj rođak sa sela“, koja je tokom emitovanja često dobacivala i do tri miliona gledalaca.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO SVE o trećoj sezoni serije URGENTNI CENTAR! Ivan Jevtović – doktori su NAJVEĆI CAREVI u ovoj zemlji!

Još jedna melodrama u režiji Zdravka Šotre, a po romanu MirJam, našla se u vrhu najgledanijih. Reč je o seriji “Greh njene majke” (2010), koja je zauzela četvrto mesto. Iako slovi za kralja domaćih serija, Siniša Pavić je sa “Belom lađom” završio na petom mestu.

Izvor filmitv.rs / Danas

Foto Promo

Advertisement