Connect with us

Top Story

Milica Tomašević, NADA iz serije IGRA SUDBINE za FILM I TV: Volela bih da odem kod BAKE na KOSOVO!

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Mladu, talentovanu Milicu Tomašević gledamo u ulozi Nade  Galić u seriji “Igra sudbine”, a upoznali smo je i u “Vojnoj akademiji”, “Komšijama”, “Senkama nad Balkanom”. Sve ove role ističu njena glumačka umeća, ali Milica je pokazala i da odlično radi kao voditelj, pa i da igra i peva kad treba, u emisiji RTSLuda narodna noć”. O tome da li je joj se neki konkretan žanr dopada i šta je prednost kod različitosti Milica Tomašević priča za naš portal.

– Iako su svi žanrovi prilično naturalistični po stilu, razlikuju se dramaturški po datostima. Ja obuhvatam svoj lik onako kako mi je dato i onoliko koliko po svom daru mogu da ga ispunim. Za mene kao glumicu izazovno je to što mi je data prilika da mogu da uplivam u različite žanrove – kaže na početku intrevjua naša sagovornica.

Kakvo je Vaše mišljenje o telenovelama?

– To je jedan mukotrpan i disciplinovan posao gde imate malo vremena da se pripremite za naredni snimajući dan, ali krajnje inspirativan jer ima mnogo promena i raspoloženja koje treba odigrati. 

Pročitajte još Milan Marić – Nisam spreman za ulogu TOME ZDRAVKOVIĆA!

Stiče se utisak da zbog velike gledanosti telenovela domaće produkcije, one turske, meksičke gube publicitet. Šta mislite zbog čega?

– Meni je drago da je srpska produkcija, bar na našem podneblju, uspela da nadvlada inostranu, koja je dugo godina bila zastupljena kod nas. Moguće je da naš narod, zbog našeg specifičnog i jedinstvenog mentaliteta, više saoseća sa domaćim glumcima čiji su problemi i želje bliži domaćem gledaocu.

Vruće scene u „Senkama nad Balkanom“, strogoća u „Vojnoj akademiji“, ljubav u „Igri sudbine“, snalažljivost i lakoća u ulozi voditeljke „Lude narodne noći“. Odakle dolazi ta neiscrpna energija?

– Glumac nekada sam sebe iznenadi okolnostima koje su mu date. Valjda se zato i zove glumac. Ja se trudim da svaku ulogu u životu odigram srčano i dam sve od sebe kako bih najbolje moguće predstavila lik koji tumačim. Snagu crpim iz neposrednog okruženja koje se trudim da razumem, iz svog ličnog životnog iskustva kao i iz svakodnevnog traženja sebe.

Pročitajte još Igra sudbine 109. epizoda: Sofija ĆE NAPASTI MILU! Mila je u VELIKOJ opasnosti!

Ipak, najakteulinija i svakako najinteresantnija je sada Nada, lik koji tumačite u „Igri sudbine“. Ko je ona zapravo? I da li će se taj njen troguo nesrećnih ljubavi prekinuti. Ona voli Luku, a u nju je smrtno zaljubljen Strahinja čije dete nosi. Baš je napeto, otkrijte nam bar nešto.

– Dosta puta sam rekla, Nada je mlada, nesigurna i naivna, živi život pod velikim opterećenjem jer je nesrećno zaljubljena u dečka svoje sestre. To je ono što joj je igra sudbine namenila i sa čim ona ne ume da se nosi. A razvitak priče neka gledaoci vide u narednim epizodama.

Kakva je atmosfera na snimanju „Igre sudbine“?

– Nama je na snimanju prezabavno. Svaki dan donese nešto novo, samim tim i neke interne šale. Najbitnije je da vlada dobra atmosfera i energija na setu što se između ostalog i prenosi na male ekrane.

Pročitajte još Igra sudbine 108. epizoda Matija i Luka žele da proglase ADU LUDOM! Ada konačno shvata – MATIJA stoji iza svega…

Vi ste još 2011. godine imali svoj televizijski debi, ali ne kao glumica, već kao pobednica izbora za mis, gde ste poneli titulu – Miss Kosova i Metohije, a vaša rođena sestra nekoliko godina kasnije je bila i Miss Universe.

Sasvim slučajno sam se prijavila za izbor za Miss Kosova i Metohije i iz tog iskustva imam samo lepe uspomene i divna prijateljstva širom sveta. Ja sam tada istovremeno studirala glumu i ekonomiju tako da sam morala da odaberem prioritete i shvatila sam da to nije moj put. Međutim, moja sestra Anđelka je ostvarila velike uspehe na tom polju. U jednom trenutku je na jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja u lepoti na Filipinima, proglašena za jednu od pet najlepših žena sveta (u konkurenciji 100 zemalja), a u Majamiju (Miss Universe) je bila jedna od glavnih favorita za pobedu. Preko nje sam se malo bolje upoznala sa tim poslom. Uživam da radim sa mojom Anđelkom i u poslednje vreme često dobijamo pozive da zajedno učestvujemo u kampanjama. 

Pročitajte još TOP 10 domaćih serija koje nas očekuju OVE JESENI! Državni službenik, Tajna vinove loze, Klan, Močvara, Beležnica, Hotel BALKAN, 12 Reči, Kralj…

Vi ste glumica, sestra model. Kako porodica uspeva da vas odbrani od mnogih zainteresovanih muškraca ili je na tom polju već sve kristalno jasno kod sestara Tomašević?

– To je kod nas kristalno jasno. Nemamo toliko zainteresovanih muškaraca da bi porodica morala da nas štiti (smeh). Neizmerno mi znači podrška porodice na svim poljima, pa i na ljubavnom.

Pročitajte još Petar Benčina za FILM I TV o serijama TRI MUŠKARCA I TETKA i JUŽNI VETAR – MARAŠ mi nije bio SUĐEN!

Da li sada imate vremena za putovanja, koja, sudeći prema vašem instagramu nalogu obožavate? Koja vam je sledeća destinacija, a koju biste od viđenih ponovili sa zadovoljstvom?

– S obzirom na situaciju koja nas je zadesila usled Korona virusa, neizvesni su i odmor i posao i putovanja. Iskreno se nadam da će se svet što pre oporaviti i vratiti u normalu. Priželjkujem odmor i najviše bih volela da u skorije vreme odem u mesto gde sam odrasla, da obiđem drugare iz detinjstva. Pre svega bih volela da vidim baku koja takođe živi na Kosovu i Metohiji. Tako da je moja prva sledeća destinacija i odmor – Zubin Potok. Kada je u pitanju inostranstvo, London je grad kome se uvek radujem i vraćam, a želja mi je da posetim Sankt Peterburg.

Pročitajte još Konačno! Kompletiran kasting za KOŠARE! Uz Miloša Bikovića – NIKOLA KOJO, Mladen Sovilj, Miloš Samolov i Milena Radulović!

Kako se ovih brinete za zdravlje imajući u vidu epidemiološku situaciju?

Trudim se koliko god mogu da smanjim kontakte sa ljudima, nosim masku, perem ruke i čeznem za zagrljajima. Bitno je da svi u ovim momentima budemo maksimalno odgovorni, strpljivi i disciplinovani. Najmanje što možemo da uradimo je da se pridržavamo pravila koja su propisana i da iskoristimo vreme tako što ćemo da se vratimo sebi. Želim dobro zdravlje i raspoloženje svim vašim čitaocima.

Foto Mioko, Alexander Mils, Prva, Instagram

Advertisement