Connect with us

FILM

Snima se film o GOLOM OTOKU – OSTRVO NA DNU! U glavnim ulogama Svetozar Cvetković i Filip Đurić!

Published

on

Moćne Jugoslavije više nema. Ali svedočanstva svega što se događalo iza kulisa ove države nesrećne sudbine i dalje su živa. Tako je i sa zloglasnim Golim otokom – poslednjom destinacijom za sve neistomišljenike tadašnjeg režima. Ove godine, ovaj veoma važan deo naše zajedničke prošlosti dobija film i priliku da bude sačuvan od zaborava.

Pročitajte još MILOŠ BIKOVIĆ – čast je biti deo duhovnog spomenika KOŠARE!

Kako je to za portal Nova.rs otkrio Svetozar Cvetković čija produkcijska kuća Testaments films stoji iza filma „Ostrvo na dnu“ na temu Golog otoka, a u režiji Miloša Miše Radivojevića, rad na ovom projektu trebalo bi da, posle višegodišnjih priprema, počne ove jeseni.

Film je trebalo da se snima već tokom leta, ali je ono moralo da bude odloženo zbog situacije sa koronavirusom, tako da se prva klapa zvanično očekuje u oktobru.

Pročitajte još Otkrivamo SVE o filmu i seriji KOŠARE – U snimanju učestvuju preživeli vojnici! Više od 350 eksplozija, mnogo AKCIJE i MILOŠ BIKOVIĆ!

Film, kako Cvetković objašnjava, donosi novi ugao gledanja na represiju na Golom otoku nakon rezolucije Informbiroa 1948. godine, a zasnovan je na istinitim događajima.

Miša Radivojević napisao je scenario prema svedočenjima profesora Kikića, koji je to doživeo. Profesor je pred odlazak iz života poverio svoju priču Miši da on od toga napravi scenario i po njemu snimi film – kaže Cvetković.

Kada će tačno pasti prva klapa diktiraće epidemiološka slika.

Pročitajte još 10 srpskih filmova kojima je KORONA rekla STOP! Kada ćemo gledati FILMOVE čije je premijere ODLOŽIO VIRUS?

– Situacija u vezi sa koronavirusom menja se iz dana u dan, tako da ćemo snimanje uskladiti sa okolnostima. Planirano je da deo filma bude sniman u Beogradu, a deo u Crnoj Gori, s tim što je to sve još pod znakom pitanja. Snimaćemo onako kako nam bude dozvoljeno. Za sada znamo da će noseću ulogu igrati mladi glumac Filip Đurić i priča o Golom otoku će se odvijati iz perspektive njegovog lika – kaže Cvetković, koji će i sam igrati jednu od uloga u filmu.

Pročitajte još MIloš Biković OTKRIVA – Evo ZAŠTO nemam problema SA DEVOJKAMA!

Reditelj Miloš Miša Radivojević snimio je do sada 17 filmova, među kojima su “Bube u glavi”, “Kvar”, “Una”, “Dečko koji obećava”, “Ni na nebu ni na zemlji”, “Buđenje iz mrtvih”, “Kako su me ukrali Nemci”… U njegovoj režiji prošle godine snimljena je i serija “Žmurke”.

“Ostrvo na dnu” podržali su i Filmski centar Srbije i Filmski centar Crne Gore.

Foto Nova.rs, internet, Zoran Lončar

Advertisement