Connect with us

Naša Preporuka

HIT! Tihomir Stanić snima seriju NOBELOVAC o Ivi Andriću! Uloge dobijaju Dara Džokić, Branka Katić, a EVO ko će glumiti ANDRIĆA!

Published

on

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!

Naš proslavljeni glumac Tihomir Stanić, kako pišu Novosti, ponudio je Javnom servisu seriju o našem jedinom Nobelovcu, književniku Ivi Andriću. Stanić će osim kao scenarista i koreditelj u projektu koji nosi naziv Nobelovac igrati i glavnu ulogu – Ivu Andrića.

Pročitajte još Dimitrije Vojnov otkriva za FILM I TV: Zašto se VUK KOSTIĆ nikada nije pojavio u DRŽAVNOM SLUŽBENIKU!

Igrana serija „Nobelovac“, kako kaže Stanić, veoma uvažava biografiju Ive Andrića, ali i na umetnički način obrađuje istorijske činjenice i Andrićevu fikciju.

Pročitajte još Milica Pavlović na STUBU SRAMA zbog serije PEVAČICA! Napale je SESTRE JELENE MARJANOVIĆ!

– Trebalo bi da za kostim bude zadužena Bojana Nikitović. Uloga Isidore Sekulić će pripasti Dari Džokić, dok će Branka Katić glumiti slavistu Gun Bergman. Serija će se snimati u Beogradu, Herceg Novom, Sarajevu, Stokholmu i Bernu. Seriju smo ponudili RTS jer je to naš Nacionalni servis, ali i zbog toga što se ove godine obeležavaju značajni jubileji 45 godina od smrti Ive Andrića, 130 godina od wegovog rođenja i 60 od uručenja Nobelove nagrade – kaže Stanić.

Pročitajte još FILM i TV vas vodi na snimanje filma i serije TOMA! Ovako je bilo na AVALI! (FOTO)

Foto Promo

Advertisement