Connect with us

FILM

Počinje jubilarni 10. FILMSTREET – Decenija kultnih filmova na ulicama Beograda

Published

on

Jubilarna, deseta sezona najpoznatijeg besplatnog letnjeg bioskopa u Beogradu, Filmstreet, počeće u petak, 11. septembra, tradicionalno u Studentskom parku od 20.30 časova, prikazivanjem ostvarenja „Bićemo prvaci sveta“ reditelja Darka Bajića. Film je priča o četiri pionira košarke koji su zaslužni za razvoj ovog sporta kod nas i u Evropi, a koje glume Strahinja Blažić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković i Marko Janketić.

PROČITAJTE JOŠ HIT! RUSI ODLEPILI za MARAŠEM! JUŽNI VETAR na listi TOP 10 najiščekivanijih SERIJA u RUSIJI OVE JESENI!

Ovogodišnji jubilej biće posvećen domaćoj kinematografiji i u narednim nedeljama na ulicama Beograda biće predstavljena najgledanija domaća ostvarenja nastala poslednjih deset godina tokom kojih se i Filmstreet razvijao i rastao.

PROČITAJTE JOŠ Stižu TRI filma i SERIJA o NIKOLI TESLI! Miloš Biković, Raša Bukvić i Katarina Radivojević dočaraće nam TESLU! A evo i KADA!

U skladu sa epidemiološkom situacijom i merama kriznog štaba, Filmstreet će ove godine po prvi put imati ograničen broj mesta za 150 posetilaca kojima će biti izmerena temperatura prilikom ulaska u prostor predviđen za publiku. U prilagođenim okolnostima kultura ipak nastavlja da živi, a bioskop ponovo da radi, pa će tako, i pored fizičke udaljenosti između gledalaca, filmska umetnost i ove godine ujediniti svoju publiku pod vedrim nebom Beograda.

Foto PROMO

Advertisement