Connect with us

Featured

FEDIS 2020 – Senke nad Balkanom SERIJA GODINE, Olja Lević i Luka Raco ZVEZDE VEČERI, Drugo ime ljubavi najbolja REGIONALNA SERIJA za 2020!

Published

on

U sredu 30. septembra u Domu Omladine u Beogradu 10. put dodeljene su televizijske nagrade Zlatna antena u 12 kategorija u okviru Festivala TV serija i drama FEDIS.

Pročitajte još IGRA SUDBINE postaje JOŠ ZANIMLJIVIJA! USKORO saznajemo zašto DIJANA ERSKI ima SAMO JEDNU RUKAVICU! Nećete verovati o kakvoj MISTERIJI je reč!

U konkurenciji za „Zlatnu antenu“ bile su serije su „Senke nad Balkanom“ (druga sezona), „Grupa“, „Južni vetar“, „Vojna akademija“ (peta sezona), „Ubice mog oca“ (četvrta sezona), „Dug moru“, „Žigosani u reketu“ (druga sezona), „Tajkun“, „Švindleri“, „Psi laju, vetar nosi“ (druga sezona), „Slatke muke“, „Delirijum tremens“ i „Kalup“.

Pročitajte još Miloš Biković OTVORIO DUŠU! Evo šta ISKRENO misli o prekidu snimanja filma KOŠARE!

U posebnoj kategoriji za najbolju regionalnu seriju prikazanu u prethodnoj sezoni na nekoj domaćoj televiziji našle su se još četiri serije – Drugo ime ljubavi (Hrvatska), Na granici (Hrvatska), Grudi (Crna Gora) i Biser Bojane 2 (Crna Gora). O pobedniku u ovoj kategoriji odlučivao je upravo naš portal i sa ponosom našu Zlatnu antenu dodeljujemo seriji – Drugo ime ljubavi.

Pročitajte još JUŽNI VETAR 2: HIT! Pogledajte PRVE KADROVE sa BUGARSKE GRANICE!

Fokus večeri, ipak, bio je na dve glavne nagrade, a to je izbor za seriju godine i glumački par godine koji se posle sedam godina pauze ponovo dodeljuje pod pokroviteljstvom kompanije „Novosti“.

Odlukom stručnog žirija za seriju godine proglašena je „Senke nad Balkanom“, a za najgledaniju seriju godine „Južni vetar“. Pobedu u kategoriji najpopularnijeg glumačkog para bez konkurencije i sa više od 70 odsto glasova odnele su zvezde serije „Igra sudbine“ – Luka Raco i Olja Lević.

Pročitajte još DRŽAVNI SLUŽBENIK – Da li ste već videli PRVI trejler za DRUGU SEZONU?

Laureatima je nagradu, u ime Kompanije „Novosti“, uručila urednica „TV novosti“ Jelena Jovović. Voljeni par Alekse i Mile gledaćemo u telenoveli „Igra sudbine“ na Prvoj TV sve do kraja juna iduće godine. 

Nagradom za životno delo nagrađena je Svetlana Ceca Bojković, a veliku pažnju publike dirljivim govorom privukla je glumica Vesna Trivalić, dobitnica Zlatne antene za najbolju epizodnu ulogu u seriji „Senke nad Balkanom“ u kojoj je tumačila lik Draginje.

– Draginja je izmišljeni lik, ali je posveta svim ženama koje su se borile i učestvovale u Prvom svetskom ratu, a kojima zemlja nije vratila ono što su zaslužile. Trudili smo se da kroz Draginju prikažemo koliko su bile hrabre, neustrašive i u kakvoj muci su živele. Za ovu ulogu oslonila sam se na mog tatu, koji je bio častan vojnik, oficir, divan i dobar čovek – istakla je Trivalić. 

Pročitajte još Serija JUŽNI VETAR ponovo na RTS-u: Evo kada počinje!

Najžešća borba, vodila se za glumačke nagrade i to za glavnu mušku između Miloša Bikovića (Južni vetar), Andrije Miloševića (Slatke muke), Tihomira Stanića (Delirijum tremens) i Dragana Bjelogrlića (Tajkun). Pobeda u ovoj kategoriji, međutim, pripala je bez mnogo dvoumljenja legendi domaće kinamtografije Draganu Bjelogrliću. Zlatna antena za glavnu žensku ulogu otišla je u ruke glumice Nade Šargin za ulogu u seriji „Kalup“.

Pročitajte još HIT! Evo KO će glumiti Aleksis, Kristl i Blejka u SRPSKOJ DINASTIJI! Nećete verovati KOJE SLAVNE srpske GLUMICE su u igri za GLAVNE ULOGE!

Dobitnik muške epizodne uloge je Ivan Đorđević za rolu Džudija u seriji Tajkun, dok je otkrovenje godine mladi Filip Đurić koji je briljirao u seriji Grupa. Ista serija odnela je i pobedu za najbolji scenario i montažu.

Najbolji direktor fotografije je Radovan Popović („Tajkun“), kostimograf Suzana Gligorijević („Delirijum tremens“), a kompozitor Robert Pešut Manjifiko („Senke nad Balkanom 2“).

Odlukom Žirija struke 10. međunarodnog FEDIS-a, za nagrade Zlatna antena nominovano je ukupno 44 glumaca, reditelja, scenarista, direktora fotografije, kostimografa, montažera i autora muzike.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement