Connect with us

Featured

ŠOK! Mobilni TELEFONI mogu da nas UBIJU? Serija NEXT otkriva nam KAKO!

Published

on

NEXT je nova TV serija izvršnog producenta Menija Kotoa (24) i izvršnih producenata i reditelja Džona Reke i Gelna Fičare (To smo mi), koju pratimo utorkom od 22.00 na kanalu FOX. Serijal “Next” na kanalu TV FOX, je neverovatan triler zasnovan na najnovijim istraživanjima veštačke inteligencije, prikazuje genijalnog ali paranoičnog nekadašnjeg direktora tehnološke firme, koji se pridružuje agentkinji državne sajber bezbednosti i njenoj ekipi kako bi sprečili prvu svetsku krizu veštačke intelgencije: uspon VI sistema, koji sam sebe unapređuje.

Nismo vas dovoljno zainteresovali? U tom slučaju, evo 4 DOBRA razloga da gledate NEXT…

ŠOK! Prebijen glumac Aleksandar Radojičić! Pročitajte zašto?

4. NEXT JE PRIČA INSPIRISANA REALNIM DOGAĐAJEM

Tako složen i kulturološki relevantan koncept kao što je to ovaj u seriji NEXT može da nastane na mnogo različitih načina. Iako se Meni Koto, kao tvorac i izvršni producent serije, potrudio da temu veštačke inteligencije sebi približi uz pomoć stručne literature i naučnih knjiga, ideja za NEXT zapravo je potekla od njegove dece. Većina nas u svojim domovima ima mnogo „pametnih“ uređaja koji reaguju na glas ili pokret. Kotoa je jedne noći iznenadio upravo takav uređaj koji je iz čista mira počeo da razgovara sa njegovim sinom. Bila mu je veoma jeziva čak i pomisao na to da bi ovaj uređaj, koji su svojevoljno doneli u svoj dom, u nekom trenutku mogao da razvije vlastiti um i postane neočekivana opasnost za njegove ukućane.

Igra sudbine 184. epizoda – utorak, 24. novembar: Žaklina će ALEKSI napraviti HAOS od života! A evo i KAKO!

3. GLUMAČKA POSTAVA PUNA ZVEZDA

Glumačku postavu serije NEXT čine neka, publici već dobro poznata lica. Zvezda “Ljudi sa Menhetna” Džon Slejteri tumači lik Pola Leblanka, IT pionira iz Silikonske doline, dok je rola njegove saveznice u borbi protiv NEXT-a, specijalne agentkinje Šee Salazar, pripala junakinji naučno-fantastične drame “Prvi” (The First), glumici Fernandi Andradi. U seriji, takođe, glume Majkl Mozli i Džejson Batler Harner iz “Ozarka”, Iv Harlou, koju publika zna po roli Tes u “Agentima SHIELD-a”, a tu je i junak američke dramedije “Mocart u džungli”, glumac Aron Moten. Ne smemo zaboraviti ni Herarda Čelaska kog gledaoci pamte kao Havijera Kastilja iz serije “Kako se izvući sa ubistvom”, Elizabet Kapučino iz “Džesike Džons”, ali ni mladu zvezdu “Specijalizanta” Evana Vitena.

2. Kompleksni likovi

Džon Slejteri glumi Pola Leblanka, izvršnog direktora u uticajnoj IT firmi. Jedna od od njegovih glavnih odlika je da govori ono što misli, bez previše osvrtanja na to kako njegove reči utiču na druge ljude. Uprkos njegovom moćnom intelektu, koji je presudan za borbu sa superiornom veštačkom inteligencijom koja će se oteti kontroli, Polove karakterne mane dovode ga u sukob sa ljudima koji ga okružuju, pa čak i sa njegovim rođenim bratom.

Džejson Batler Harner tumači lik Teda Leblanka, suosnivača uspešne tehnološke kompanije. Dok je njegov brat Pol kreativni “mozak” firme, Ted je fokusiran na komercijalni deo posla. Iako se braća vole i poštuju, iz epizode u epizodu tenzije među njima postaju sve izraženije.

TOP 10 RAZLOGA zašto NE SMETE propustiti seriju 12 REČI – od 21. novembra vikendom u 21.00 samo na SUPERSTAR TV! Viktor SAVIĆ u…

Fernanda Andrade igra specijalnu agentkinju Šeu Salazar, vođu FBI tima za sajber kriminal,  koja je u ovaj IT haos upletena iz ličnih razloga. Ona se ujedinjuje sa Leblankom u borbi protiv NEXT-a nakon što je ovaj ubedi da je opaka veštačka inteligencija odgovorna za ubistvo njenog dobrog prijatelja, u kom je videla snažnu očinsku figuru.

Majkl Mozli kao Si-Em, u seriji je, takođe, na strani boraca protiv NEXT-a i deo tima za suzbijanje sajber kriminala. Mozlija gledamo u roli bivšeg hakera i osuđenika, koji će svoju slobodu platiti nagodbom sa državom. Dobija nanogicu i počinje da radi za “dobre momke”, ali gledaoci nikada do kraja nisu sigurni da li se Si-Em zaista oprostio od svoje kriminalne prošlosti, i kome pripada njegova odanost.

NEXT-serija-FOX-2020

1. Što više saznajete o njoj, ona postaje sve strašnija

Tema razvoja takozvane “pametne tehnologije” i potencijalne opasnosti koje donosi njena evolucija, za glumce serije NEXT bila je veoma inspirativna dok su se pripremali za snimanje. Tokom Comic-Con@Home 2020 panela, veoma zanimljiva zapažanja iznela je glumica Fernanda Andrade:

Milena Radulović OTKRIVA: UDALA bih se za RUSA! A EVO i za KOGA…

“Obično kada se prvi put susretnete sa nečim novim i zastrašujućim, što više učite i saznajete o tome, polako počnete da ga demistifikujete i činite ga manje strašnim. Ipak, kada je reč o veštačkoj inteligenciji i njenim mogućnostima i opasnostima koje ona nosi, stekla sam utisak da se događa upravo suprotno – što više saznajete o njoj, ona postaje sve strašnija. To je fenomen koji je toliko izvan svih ljudskih shvatanja, i sa kojim bi se bilo nemoguće boriti izmakne li nam kontroli”

Foto Promo

Advertisement