Connect with us

TV

NOVITET! Čuvena serija “La Casa de Papel” dobija korejsku verziju

Published

on

Milionski auditorijum ima Netfliksova serija “La Casa de Papel” ili, na srpskom “Kuća od papira”. Svaka epizoda bila je željno iščekivana širom sveta, jer znamo da dobra serija ne zna za granice. Ponekad tolika “ljubav” prema serijima dovede i do njihovih adaptacija u mnogim državama. Upravo to se dogodilo i sa serijom “La Casa de Papel” koja će uskoro imati korejsku verziju. Za tržište Koreje režiraće je Kim Hong-sun, koji je radio TV ostvarenja – “The Guest”, “Voice” i “Black”.

Serija “Kosti” – 8. epizoda (RTS 1, 20.05)

Scenarista Riju Jong Jae i njegov timuradiće scenario za 12 epizoda. Ova proverena ekipa već je radila za Netflix i to originalnu seriju “My Holo Love”, kao i tv seriju “Psychopath Diary”. Detalji kao što je početak snimanja ili emitovanja korejske verzije “Kuće od papira” nisu poznati.

– Korejski kreatori godinama razvijaju svoj jezik i audiovizuelnu kulturu. Uspeli su poput naše serije, da pređu kulturne granice i postali referentna tačka za hiljade gledalaca širom sveta, posebno među mladima – rekao je Aleks Pina, kreator i izvršni producent “La Casa de Papel“. – Zbog toga smatram fascinantnim da je svet “La Casa de Papel” toliko privlačan korejskim stvaraocima da rade adaptaciju. Činjenica da se radnja odvija na Korejskom poluostrvu takođe mi se čini prekretnicom zbog koje sam zaista oduševljen.

SMEH ZAGARANTOVAN! Andrija Milošević u novoj komediji na SUPERSTAR TV

Originalna serija na španskom jeziku premijerno je prikazana 2017. godine. Trenutno se snima peta i poslednja sezona, a prema informacija iz Netflixa četvrtu sezonu je pratilo više od 65 miliona gledalaca u prve četiri nedelje emitovanja.

Foto PROMO

Advertisement