Connect with us

TV

PONOVO! Kultna serija „Otpisani“ na RTS

Published

on

“Otpisani” je jugoslovenska televizijska serija u produkciji Televizije Beograd 1974. godine. Serija prati avanture mladih ilegalaca u okupiranom Beogradu za vreme Drugog svetskog rata.

SMEH ZAGARANTOVAN! Andrija Milošević u novoj komediji na SUPERSTAR TV

Nastala je po istoimenoj knjizi Dragana Markovića, a uporedo sa snimanjem serije, snimljen je i film “Otpisani”, koji predstvalja spoj prve dve epizode serije (za razliku od serije, koja je snimljena u crbo-beloj tehnici, film je snimljen u boji). Zbog velike popularnosti serije, dve godine kasnije, snimljen je nastavak pod nazivom “Povratak otpisanih”.

Seriju je režirao, Aleksadar Aca Đorđević, a scenario su napisali Dragan Marković i Siniša Pavić. Glavni junaci serije bili su tada mladi glumci – Voja Brajović, Dragan Nikolić, Predrag Miki Manojlović, Čedomir Petrović i Aleksandar Berček, a pored njih veće uloge su ostvarili i glumci – Stevo Žigon, Rade Marković, Dragomir Felba i Vasa Pantelić.

Igra sudbine – 195. epizoda: TUČA! Pesničenje u “Kan holdingu”

Ovu seriju na RTS gledali smo već nebrojeno puta, ali nikada nije zgoreg potsetiti se avantura, dogodovština i akcija Prleta, Tihog i njihovih kompanjona. Serija je na programu od 15. decembra od 11.00, umesto najavljivane serije „Ljubav na seoski način“.

Advertisement