OTPISANI su im DONELI skoro 2 MILIONA DOLARA: Ovo su NAJPLAĆENIJI srpski glumci SVIH VREMENA!

“Otpisani” su jedna od najuspešnijih jugoslovenskih serija, uz koje su odrastale generacije. Uprkos velikoj popularnosti, Voja Brajović je otkrio da su on i Drana Nikolić jedva sastavljali kraj s krajem.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO tužnu sudbinu Dare i malog Bude iz filma DARA IZ JASENOVCA! Evo KAKO će se ponovo sresti u SERIJI!

Legendarni Tihi kaže da od honorara prve sezone serije “Otpisani” nisu imali ni za hleb. Od njih su čak i kaskaderi zarađivali više.

– Oni su naplaćivali po padu i najviše su zarađivali, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi rekli: “Ako ti nećeš da potpišeš, ima ko hoće za te pare!” Nisam imao hleb da jedem – ispričao je nedavno glumac.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Posle DARE, Emir Kusturica snima JASENOVAC – BALKANSKI AUŠVIC! EVO o ČEMU se radi u FILMU!

Ali, kada su postali velike jugoslovenske zvezde, došlo je i njihovih pet minuta da naplate svoju slavu. Prilikom potpisivanja ugovora za drugu sezonu, četiri godine kasnije, postali su milioneri!

– Pred početak snimanja pozvao me je reditelj Aca Đorđević i rekao: “Biće para, imaćete milion dinara po epizodi (52.000 dolara, po tadašnjem kursu Narodne banke Jugoslavije)”. Dragan i ja se nismo zadovoljili tom sumom nego smo je podigli na 2.300.000 dinara po epizodi (121.000 dolara). Direktor serije Mladen Todić se složio, tako da smo Dragan i ja za drugu sezonu zaradili po 30 miliona dinara (skoro 1.600.000 dolara) –  ispričao je Brajović za “Informer”.

PROČITAJTE JOŠ: Tajne vinove loze, epizoda 29: Paun NASRĆE na Veru! Hoće li je Vuk SPASTI?

Nakon što su saznali da je Pavle Vuisić pristao da snima za 20 miliona, Voja i Dragan su se ponovo pobunili. Rekli su Mladenu Todiću da i njemu podigne cenu na 30 miliona.

– Pristao je i tada smo počeli da snimamo drugu sezonu serije “Otpisani” – zaključio je Brajović.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO – DRŽAVNI SLUŽBENIK i DUG MORU otkupljeni za SVETSKO TRŽIŠTE! Milan Marić ODUŠEVIO STRANCE!

Zanimljivo je da je Džoan Kolins, zvezda legendarne “Dinastije”, sa 150.000 bila najplaćenija TV glumica osamdesetih godina u Americi. Ako se uzme u obzir ovaj podatak, jugoslovenski glumci su po zaradi u to vreme mogli da pariraju holivudskim zvezdama.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK