Connect with us

Top Story

OTPISANI su im DONELI skoro 2 MILIONA DOLARA: Ovo su NAJPLAĆENIJI srpski glumci SVIH VREMENA!

Published

on

“Otpisani” su jedna od najuspešnijih jugoslovenskih serija, uz koje su odrastale generacije. Uprkos velikoj popularnosti, Voja Brajović je otkrio da su on i Drana Nikolić jedva sastavljali kraj s krajem.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO tužnu sudbinu Dare i malog Bude iz filma DARA IZ JASENOVCA! Evo KAKO će se ponovo sresti u SERIJI!

Legendarni Tihi kaže da od honorara prve sezone serije “Otpisani” nisu imali ni za hleb. Od njih su čak i kaskaderi zarađivali više.

– Oni su naplaćivali po padu i najviše su zarađivali, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi rekli: “Ako ti nećeš da potpišeš, ima ko hoće za te pare!” Nisam imao hleb da jedem – ispričao je nedavno glumac.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Posle DARE, Emir Kusturica snima JASENOVAC – BALKANSKI AUŠVIC! EVO o ČEMU se radi u FILMU!

Ali, kada su postali velike jugoslovenske zvezde, došlo je i njihovih pet minuta da naplate svoju slavu. Prilikom potpisivanja ugovora za drugu sezonu, četiri godine kasnije, postali su milioneri!

– Pred početak snimanja pozvao me je reditelj Aca Đorđević i rekao: “Biće para, imaćete milion dinara po epizodi (52.000 dolara, po tadašnjem kursu Narodne banke Jugoslavije)”. Dragan i ja se nismo zadovoljili tom sumom nego smo je podigli na 2.300.000 dinara po epizodi (121.000 dolara). Direktor serije Mladen Todić se složio, tako da smo Dragan i ja za drugu sezonu zaradili po 30 miliona dinara (skoro 1.600.000 dolara) –  ispričao je Brajović za “Informer”.

PROČITAJTE JOŠ: Tajne vinove loze, epizoda 29: Paun NASRĆE na Veru! Hoće li je Vuk SPASTI?

Nakon što su saznali da je Pavle Vuisić pristao da snima za 20 miliona, Voja i Dragan su se ponovo pobunili. Rekli su Mladenu Todiću da i njemu podigne cenu na 30 miliona.

– Pristao je i tada smo počeli da snimamo drugu sezonu serije “Otpisani” – zaključio je Brajović.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO – DRŽAVNI SLUŽBENIK i DUG MORU otkupljeni za SVETSKO TRŽIŠTE! Milan Marić ODUŠEVIO STRANCE!

Zanimljivo je da je Džoan Kolins, zvezda legendarne “Dinastije”, sa 150.000 bila najplaćenija TV glumica osamdesetih godina u Americi. Ako se uzme u obzir ovaj podatak, jugoslovenski glumci su po zaradi u to vreme mogli da pariraju holivudskim zvezdama.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement