Connect with us

Top Story

Milica Zarić, zvezda serije TAJNE VINOVE LOZE za FILM I TV otkriva: Hoće li se Jelena POKAJATI zbog svojih PRETNJI?

Published

on

Publika trenutno uživa u sjajnoj transformaciji Jelene Tomović u seriji Tajne vinove loze (pratimo je svakog dana od 21.00 na Superstar TV), koju je maestralno dočarala glumica Milica Zarić. Od žene koja pokušava da sačuva brak i sve deliće napukle vaze održi na okupu, do negativke koja u poslednjoj trećini ove melodrame, nastale u saradnji Telekoma Srbije i MetRO produkcije sama podiže uragan i sve pretvara u haos, njena Jelena mnogima je najveće osveženje „Tajne vinove loze„. Upravo zbog toga, od Milice Zarić u intervjuu za Film i TV, pokušavamo da odgonetnemo koliko je uživala u seriji inspirisanoj idejom Dejana Karaklajića, a baziranoj na priči Mirjane Bobić Mojsilović, i šta je to u negativcima što poput magneta privlači publiku?

Pročitajte još Aleksandar Srećković, junak serije TAJNE VINOVE LOZE, za FILM i TV OTKRIVA – EVO na ŠTA je SVE Paun spreman da bi Vera bila njegova.

– Negativci obično imaju jake motive, koji im  daju snagu i pokreću ih da rade najrazličitije stvari. Pritom nijedan čovek o sebi ne misli kao o negativcu, već uklanja prepreke koje mu stoje na putu ostvarivanja svojih ciljeva. Mislim da se publika prepoznaje u toj motivaciji, ali isto tako mislim da navija za pravdu, istinu , ljubav – poručuje Milica Zarić, dodajući da je na ovom snimanju najviše uživala zbog inspirativne saradnje sa Markom Manojlovićem, rediteljem, izuzetnom glumačkom postavom i svakim članom ekipe, koji su predano i posvećeno radili na ovoj seriji.  

Pročitajte još OTKRIVAMO tužnu sudbinu Dare i malog Bude iz filma DARA IZ JASENOVCA! Evo KAKO će se ponovo sresti u SERIJI!

Melodrame nisu tako uobičajen žanr za naše TV podneblje, međutim, izgleda da se odlično „primaju“ kod publike. Koji žanr vama kao gledaocu najviše prija? Da li ste ljubitelj kvalitetnog psihološkog trilera, ljubavne priče, krimića, akcije, ili možda više uživate u komedijama?

– Volim da gledam različite žanrove, i što se tiče serija i filmova. Danas postoji i miks žanrova u istom delu. Nekada sam najviše gledala drame, trilere, ali retki su filmovi koji nemaju bar u drugom , trećem planu ljubavnu priču…

Šta vam je bio najveći izazov kod „Tajni vinove loze“? Koliko je korona uticala na snimanja, pa i na sam scenario serije? Da li je teško glumiti pod maskama?

– Najveći izazov mi je bio da nađem opravdanja za razne postupke, način mišljenja i moralne okvire lika Jelene Tomović, a da to ne bude karikatura zle bogatašice. Korona je dosta uticala na sve nas jer smo pod stalnom tenzijom i strahom, ali smo se pridržavali mera, i čuvali se… Koliko znam, kod nas na setu nije bilo zaraženih od početka do kraja snimanja. Čitava civilizacija je pred velikim izazovom i u mnogim profesijama je rizik neuporedivo veći. Mi smo neke scene prilagodili, jer sa koronom, čini mi se, niko sa sigurnošću ne može da garantuje. Nismo igrali pod maskama, ali do pred kadar smo nosili vezire ili maske, a ostatak ekipe konstantno.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO – DRŽAVNI SLUŽBENIK i DUG MORU otkupljeni za SVETSKO TRŽIŠTE! Milan Marić ODUŠEVIO STRANCE!

Šta ako se ova situacija nastavi? Vaš kolega Aleksandar Srećković pominje odlazak u svet vinogradarstva i pravljenja vina i rakije. Šta bi bila vaša alternativa?

  • – Nadam se da ćemo se vratiti u pozorišta i da nastavljamo da snimamo. Život je jači. Možda ćemo morati da menjamo neke uslove za život i rad. Ne želim da razmišljam tako da treba da tražim alternativu.

U Jeleni se na neki način lome sva ona dvoumljenja koja prate svakog čoveka savremenog društva – posao, karijera, porodica ili sopstveno ja. Koliko je teško održati sve te strane jedne ličnosti u balansu i možete li naći opravdanje za to što je ona na kraju odlučila da sve digne u vazduh?

  • – Šta ce biti na kraju ne bih da otkrivam gledaocima, Jelena je izgovorila neke pretnje, ali to je bilo u afektu… Jelena je zanemarila sebe zbog čoveka u koga je bila jako zaljubljena i koga voli, i koji je posle 25 godina braka ostavlja zbog svoje ljubavi iz prošlosti. Pa nije joj lako. Tu se lome razna osećanja. Ona je izneverena, napuštena. Zbog toga je i besna. Ima razne faze, od samosažaljenja do osvete. U sve se meša, a u stvari je profesionalno neostvarena, i nepronađena…

Pročitajte još Nataša Drakulić za FILM I TV OTKRIVA – U seriji DARA IZ JASENOVCA gledamo i TUĐMANA! A evo i KAKO!

Koje su vam neke najzanimljivije uspomene koje nosite sa snimanja serije?

– Bilo je zaista različitih zanimljivih situacija, dobro smo se provodili jer je u ekipi mnogo duhovitih ljudi. Prepričavanje anegdota sa snimanja, što je obavezno pitanje u maltene svakom intervjuu, mi je uvek bio neprijatan zadatak jer to želim da zadržim u toj ekipi i da ne ide dalje… to je nešto naše.

Da li ste odoleli porivu da probate vino „Bagrina“, i da li biste opisali čitaocima o kakvom vinu je reč? Zašto je tako posebno da se cela jedna serija fokusira baš na ovu sortu grožđa?

– Videli ste da moj lik nema baš neki odnos prema vinu. To je pitanje za lik Vere, Anje ili Zorana. Glumci na setu ne piju alkohol u kadru, zamislite da se zaista stalno pije vino i onda imate deset dublova, pa svi bi bili pijani!

Kažu da se u vinu krije istina? Da li ste vi uspeli da otkrijete neku o sebi snimajući ovu seriju o vinu?

– Ne.

Pročitajte još ŠOK! OTKRIJTE – Hoće li HRVATI ipak RAZDVOJITI Daru i Budu u seriji DARA IZ JASENOVCA?

Koji lik vas je posebno inspirisao u „Tajni vinove loze“? Mina Obradović rekla nam je da je nju oduševio upravo vaš.

– Hvala Mini na lepim rečima. Imale smo nekoliko scena zajedno i vrlo lepo smo radile. Meni je posebno interesantan lik Vuka Tomovića jer mora da balansira u odnosima prema ženi, ćerki, tastu, sestri, bratu, kolegama i prijateljima. Svi su odnosi različiti i Vojin se vrlo vešto i lepo iznijansirano snašao u tom velikom zadatku.

Pripremate premijeru u Beogradskom dramskom za oktobar ove godine. O kakvom delu i ulozi je reč?

– „U raljama života“, pozorišni komad po romanu Dubravke Ugrešić, režiraće Andrej Nosov. Radujem se ovom susretu, mada ne znam ni koju ulogu igram, jer sam gledala nekoliko Andrejevih predstava, i interesuje me da radim sa njim. A i cela ekipa mi je super. Probe počinju u junu, pa ćemo tek pričati o tome.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement