Connect with us

Top Story

POGLEDALI SMO prve DVE epizode serije PORODICA, a ovo je TOP 5 RAZLOGA zbog kojih je VI – NE SMETE PROPUSTITI! Sloba je samo UVOD!

Published

on

Kada smo prvi put čuli da se snima „Porodica“, serija o poslednjim danima Slobodana Miloševića na slobodi, priznajemo , naše oduševljenje, pre svega odvažnošću produkcije Firefly da se uhvati u koštac sa takvim izazovom, pratile su neke pritajene sumnje. Kod ovakve teme sasvim očekivane i logične.

Da li je prošlo dovoljno vremena od 29. marta 2001. godine da bi jedan tako važan istorijski događaj bio pretočen u seriju? Jesmo li produkcijski dorasli ovom izazovu? Postoje li domaći glumci koji će na pravi način gledaocima dočarati te dve-tri istorijske noći? Da li se može objektivno gledati na tu temu, i to sa obe strane malog ekrana – autora serije kao pripovedača, i publike koja će seriju o poslednjih 48 sati Slobodana Miloševića pre hapšenja morati da doživi uz neke emocije i „predznanje“?

Pročitajte još ZVANIČNO! Stižu film i serija o akciji OLUJA! Evo KADA počinje SNIMANJE!

Nakon pretpremijerne novinarske projekcije prve dve epizode serije „Porodica“ nastale u saradnji produkcije Firefly i Telekoma Srbije, koju ćemo od 29. marta pratiti na kanalima Superstar TV u 20.00 i na RTS 1 od 20.50 – sve sumnje su razvejane, a oduševljenje je i dalje tu.

Pročitajte još HIT! Miloš Biković ponovo obukao UNIFORMU! Ali ovog puta ne zbog filma i serije KOŠARE! Pogledajte FOTO GALERIJU!

Porodica“ je sve ono što priča o Miloševićima mora da bude – dramatična, velika u svakom pogledu (produkcijski, rediteljski, glumački…) ozbiljna i snimljena prema svetskim standardima, za neupućene edukativna, za nažalost upućene opominjuća… Jednaka prema Slobinim pristalicama i protivnicima – u dobru i zlu. I što je najvažnije – zasnovana na činjenicama. Ukratko, podsetnik da je tih devedestih, uprkos današnjem trendu romantizovanja, malo toga bilo veselo.  Ali i objektivno sagledavanje situacije posle velikih promena 5. oktobra, u kojima, kako se nagoveštava i u seriji, i nije bilo mnogo toga revolucionarnog. Jer godinu dana posle 5. oktobra – Sloba je i dalje tu, a sistem je i dalje u njegovim rukama… I tu počinje priča o „Porodici“.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Šta se dešava sa filmom i serijom KOŠARE? Da li je snimanje KONAČNO NASTAVLJENO?

Ne brinite, spojelrima se nećemo baviti previše, jer je „Porodica“ mini serija, i ne želimo da vam oduzmemo ni gram tenzije i drame koje će vam doneti tih pet epizoda, savršeno usklađenih u celinu rediteljskom magijom  Bojana Vuletića. Ipak, navešćemo vam TOP 5 razloga zbog kojih će PORODICA biti jedno od vaših OBAVEZNIH TV ŠTIVA ove godine.

Boris Isaković kao SLOBODAN MILOŠEVIĆ

 

Da li će mu zbog toga biti drago ne znamo, ali činjenica je da je rola Slobodana Miloševića, barem prema našem sudu – životno delo Borisa Isakovića. I to ne kažemo samo zbog savršene maske koja kao da je vratila Slobu među žive, već i zbog svakog tromog i teškog pokreta koji je Isaković napravio u liku Miloševića, savršene mimike, akcenta, gestikulacije, ali najviše boje glasa i ozbiljnosti kojom je glumac pronikao u um Slobodana Miloševića, te u kadrovima u kojima je vidljiva samo njegova silueta, učinio da ga na trenutak zamenimo sa Slobom.

Pročitajte još Vanja Knežević održala LEKCIJU Karleuši! Publika OGORČENA na “DIVU”! Evo šta pišu O NJOJ! (VIDEO)

 

Mirjana Karanović kao MIRA

Smatramo da je za glumca najteže odoleti porivu da glumeći neki lik sklizne u njegovu karikaturu. Pogotovo kada taj lik obiluje materijalom za karikiranje. Upravo sa takvim zadatkom susrela se Mirjana Karanović tumačeći lik supruge Slobodana Miloševića – Miru Marković, iliti PROFESORKU. I na naše oduševljenje – Mirjana je Miru odglumila, a ne iskarikirala, vrhunski dočaravajući svaki segment njenog kompleksnog lika čijim je bezbrojnim delićima, pre svega gospodario njen neshvatljivo moćan, ali ekstremno opasan um. Perpetuum mobile. Mašina u beskonačnom kretanju koja gazi sve koji ne stanu uz nju i PORODICU. Mada je i sama Karanovićka istakla u koliku je tamu zagazila zbog uloge Mire Marković, činjenica je da mrak donosi prosvetljenje. Upravo zbog toga smo i mi zahvaljujući njenoj Miri prvi put shvatili kolika je moć ležala u rukama ove žene.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Evo gde se STVARNO nalazi i KAKO IZGLEDA zgrada KAN HOLDINGA iz serije IGRA SUDBINE!

Tijana Marković kao MARIJA MILOŠEVIĆ

      

Neki od nas odrasli su tih nesrećnih devedesetih godina, pa su nam opšta mesta i „toponimi“ Slobine decenije i te kako poznati. Priča o Slobi i Miri nikada ne bi bila potpuna bez priče o Mariji i Marku. E sad, o Marku se mnogo toga znalo. Baš kao i o Slobi. Međutim, da li zbog urođene naklonosti srpskog roda ka muškim autoritetima ili ko zna čega, Mira i Marija su nekako uvek bile u drugom planu. Međutim, „Porodica“ nam uz Miru sada prvi put predstavlja i lik Marije Milošević. O legendama koje je prate se sve zna – žestoka, devojka Ivana Gavrilovića, redovna u streljani, laka na obaraču, luda za ocem… Ali o Mariji od krvi i mesa – ne znamo skoro ništa. A upravo takvu je predstavlja ova serija. Kao slabu, razorenu unutrašnjim borbama i mržnjom prema majci… Mlada glumica Tijana Marković jedno je od većih iznenađenja serije i uz glavne likove više nego dorasla svakom uglu iz kog je prikazala svoju junakinju. I hvala joj na tome.

Pročitajte još OTKRIVAMO SVE o DRUGOJ SEZONI serije IGRA SUDBINE – Sofija više NIJE najveći NEPRIJATELJ ADE KANAČKI!

Simbolika lika SVETLANE CECE BOJKOVIĆ

Legenda domaće TV scene, Svetlana Ceca Bojković, u „Porodici“ kroz lik penzionerke spremne da za Slobu da i goli život, jer joj je samo on ostao, simboliše sve one koji su svojom verom u Miloševića omogućili da mit o njemu živi. Bez prevelikog otkrivanja skrećemo vam pažnju na taj mali, ali važan deo priče koji nam autor pripoveda kroz ovu junakinju.

Pročitajte još TAJNE VINOVE LOZE – Otkrivamo SVE o drugoj sezoni! Evo KADA počinje snimanje i KOLIKO će biti novih EPIZODA!

Muzika VESELIH DEVEDESETIH

Pošto vam generalno nismo otkrili mnogo o seriji, već smo vam više zagolicali maštu, za kraj ćemo vam otkriti jedan zanimljiv podatak. Svaka od pet epizoda koje prate hapšenje Miloševića od 29. marta do 2. aprila završava se jednim od velikih hitova devedesetih godina. Tako smo za sada čuli „Tek je 12 sati“ i „Ajkulu“, a pitamo se da li ćemo i posle koje epizode čuti „Oči boje duge“?

Foto Promo

Advertisement