Connect with us

Top Story

Vojin Ćetković ISKRENO o DOBRIM i LOŠIM domaćim SERIJAMA

Published

on

Vojin Ćetković nam je u poslednje vreme čest gost na malom ekranu. Posle zapažene epizodne uloge u seriji “Mama i tata se igraju rata”, poznati glumac vratio se glavnim rolama. Najpre u telenoveli “Tajne vinove loze”, gde nam se predstavio kao biznismen Vuk Tomović, a zatim u trileru “Kalkanski krugovi”. Mada je vezao tri serije zaredom, Vojin je uspeo da odigra tri potpuno različita karaktera.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO – ĐORĐE MILOSAVLJEVIĆ za FILM i TV otkriva SVE o finalu serije KALKANSKI KRUGOVI i DRUGOJ SEZONI! OVO je najveća KLETVA ZABRANA!

O najezdi serija u doba korone, Vojin Ćetković ima pozitivno mišljenje. Smatra da su na taj način kreatori serija, glumci i televizije spasli na hiljade života.

– Sve te serije, bolje, lošije, površne ili dobro urađene, uspele su da “zakucaju” ljude za ekrane, da ih zadrže u kućama. Nisu se u proteklom vremenu desili ni protesti, niti neka veća okupljanja, neredi. Uspeli smo da spasimo tim svojim serijama, kakve god da su, nadam se hiljade života – smatra Vojin Ćetković.

PROČITAJTE JOŠ: Serija BELEŽNICA: SAZNAJ sve o srpskom DOSIJEU IKS! Evo KADA i GDE ćemo je GLEDATI! (FOTO)

Glumac kaže da su se zahvaljujući serijama pojavili brojni mladi autori, direktori fotografija, švenkeri kojima je data šansa da rade.

– Ta praksa će im koristiti. Nažalost, neke su već ugrabili stranci. Mislim da se pojavila cela plejada novih umetnika sa kojima ćemo u budućnosti imati šansu da proizvodimo nešto kvalitetno – kaže Ćetković.

PROČITAJTE JOŠ: KALKANSKI KRUGOVI FINALE – TOP 5 NAJVEĆIH TAJNI koje razotkrivamo u poslednjim epizodama! Ko je Baba Guba, šta će biti sa Petrom i…

Osim uloga u melodramama, iza njega je ceo spektar istorijskih junaka: Stefan Prvovenčani, vojvoda Prijezda, Patrijarh srpski Dimitrije, Laza Kostić… Na pitanje koliko je bilo kompleksno tumačiti ih, Vojin odgovara:

– Nisam imao neku veliku presiju, da li ću dobro da dočaram tog čoveka. Igrao sam to što je napisano u scenariju. Naravno, pošto se ozbiljno bavim ovim čime se bavim, nastojao sam da proučim živote tih ljudi, njihovu narav… Pogrešno bi bilo uraditi bilo šta što bi delovalo nakalemljeno ili kao imitacija. Vi ne možete da slažete kameru. Na svakom tom snimanju, kada vam kamera priđe u krupni plan, vidi se sve i šta mislite, i o čemu razmišljate. Vidi se svaka bora na licu, jednostavno moj život, moje razmišljanje i moj intimni kontakt sa tim čovekom kojeg igram – zaključuje Vojin.

Foto Print screen

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor filmitv.rs/Politika

Advertisement