Connect with us

Top Story

Serija BELEŽNICA: SAZNAJ sve o srpskom DOSIJEU IKS! Evo KADA i GDE ćemo je GLEDATI! (FOTO)

Published

on

Serija-Beležnica-Momcilo-Otasevic-i-Milena-Radulovic

Serija “Beležnica”, koja je snimljena u koprodukciji “Košutnjak filma”, “Telekoma Srbije” i “RTS-a”, uskoro stiže na male ekrane. Nastao na osnovu romana Ratka Dmitrovića “Beležnica profesora Miškovića”, ovaj SF triler ima 12 epizoda.

PROČITAJTE JOŠ: Kalkanski krugovi 9. epizoda: Svetlana OTKRIVA Dejanu TAJNE pukovnika MARKOVIĆA! Evo o čemu je REČ!

Radnja serije vraća nas u proleće 2002. godine. Mladi novinar beogradskog lista “Argument”, Boško Stevanović, dobija zadatak da napiše tekst o naučnoj ostavštini preminulog srpskog etnologa Arsenija Miškovića.

Serija „Beležnica“ je prvi domaći SF triler

PROČITAJTE JOŠ: Igra sudbine 307. epizoda donosi NAJVEĆI ŠOK do SADA! A evo o ČEMU JE REČ!

On odlazi na razgovor sa udovicom Mišković, ženom u godinama koja čeka poslednje životno putovanje. Tamo će se susresti sa serijom misterioznih i naučno neobjašnjivih događaja o kojima nije ni sanjao da su mogući. A kamoli da su se odigrali i da još uvek traju u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Lidija Vukićević konačno ISPRAVILA KOSU! Pogledajte kako sada IZGLEDA! (FOTO)

Ti događaji čine sadržaj jedne male beležnice sa crnim koricama, koje će udovica Mišković pokloniti novinaru Stevanoviću. Vođen novinarskim instinktom, a u saradnji sa prijateljem Milenkom, Boško će pokušati da proveri verodostojnost misterioznih događaja opisanih u Beležnici.

Serija „Beležnica“: Momčilo Otašević kao novinar Boško Stevanović

PROČITAJTE JOŠ: KALKANSKI KRUGOVI FINALE – TOP 5 NAJVEĆIH TAJNI koje razotkrivamo u poslednjim epizodama! Ko je Baba Guba, šta će biti sa Petrom i…

Ono što piše u Beležnici opseda neke ljude iz inostranstva, Beča, Londona, Moskve, a na kraju pokreće i lavinu čudnih događaja koji samog novinara, njegovu porodicu i prijatelje dovode u životnu opasnost.

– Ovo je priča o neobičnim događajima koje je teško u obliku psihološkog trilera i istraživanja događaja objasniti na racionalan način – naglašava Slobodan Terzić, umetnički direktor serije “Beležnica“.

PROČITAJTE JOŠ: Serija RADIO MILEVA – SAZNAJEMO: Hoće li biti DRUGE SEZONE? Kada ćemo gledati 10 poslednjih epizoda?

Serija „Beležnica“: Jednu od glavnih uloga igra i Anica Dobra

Kroz šifrovane tekstove koji ne mogu da se odgonetnu, novinar Boško, kojeg tumači Momčilo Otašević, ulazi u svet paranormalnih pojava. On pokušava da istraži uzroke zbog kojih su se one dogodile. Kontaktira sa ličnostima koje su u njima učestvovale, i bori se sa grupom moćnika koja pokušava da se dokopa beležnice po svaku cenu.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Novi ZEMLJOTRES drma ZVEZDE GRANDA! Još jedna UČESNICA napušta ŠOU! A evo i KOJA!

Domaća televizija do sada nije imala žanrovsku seriju koja se bavila paranormalnim pojavama. Autori kažu da je “Beležnica” na tragu američke serije “Dosije iks”.

Serija „Beležnica“: Irfan Mensur je deo glumačke ekipe

– Priča o natprirodnim pojavama, nešto što u suštini u žanrovskom smislu sada kod nas do sad nije rađeno. Ovo je prvi serijal tog tipa i mislim da će publici biti interesantan zato što barata stvarima koje su zanimljive – istakao je reditelj Miroslav Lekić.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVENO koliko ZARAĐUJE žiri šoua ZVEZDE GRANDA! Od OVIH cifara ZAVRTEĆE vam se u GLAVI! EVO ko je NAJSKUPLJI!

Serija „Beležnica“: Glumački veterani Miodrag Krivokapić i Svetozar Cvetković

Serija “Beležnica” biće prikazana ovog proleća na kanalima Superstar TV i RTS 1, a glavne uloge tumače: Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Danica Radulović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Krvokapić, Dejan Lutkić, Nebojša Kundačina, Pavle Veselinović i drugi.

Foto Košutnjak film

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor filmitv.rs/RTS

Advertisement

Copyright © 2021 | All Rights Reserved Film&TV