Connect with us

Top Story

HIT! Glumac MILAN KOLAK, zvezda serije URGENTNI CENTAR otkriva DA LI IMA DEVOJKU, koja scena mu je NAJTUŽNIJA i šta znači njegovo PREZIME!

Published

on

Piše Saša Oreščanin

Glumac Milan Kolak osvojio je publiku ulogom doktora Damjana Mešterovića u seriji “Urgentni centar”, a u intervjuu za Hello govori o najtežem delu pripreme za ovaj serijal.

PROČITAJTE JOŠ HIT! Stiže NASTAVAK serije JUNACI NAŠEG DOBA! Siniša Pavić OTKRIVA – Evo šta ČIČANOVIĆE očekuje u DRUGOJ SEZONI!

– Dok sam čitao scenario, imao sam utisak da je pisan nekim drugim jezikom. Srećom, moj rođeni brat je doktor, pa sam to iskoristio. Svakog dana sam ga zvao i tražio detaljna objašnjenja za određene medicinske izraze, a on je morao da sluša kako se gotovo bezuspešno borim sa stručnim terminima. Sve u svemu, mislim da je njemu bilo zabavnije nego meni (smeh) – iskren je Milan.

PROČITAJTE JOŠ Igrao je u prvoj domaćoj TELENOVELI, pobegao iz RIJALITIJA, a uskoro ćemo ga gledati u srpskom DOSIJEU IKS! EVO o KOME se radi…

Osim u „Urgentnom centru„, Milana domaća publika ima prilike da gleda i u seriji „Drim tim„, zasnovanoj na priči o porodici kojoj je fudbal bio najvažnija stvar na svetu.

dRIM-tIM-2
Milan u seriji DRIM TIM

– Srećan sam što sam deo tog projekta. Biće to jedna topla turbulentna komedija o malim ljudima velikih snova, o njihovoj ljubavi i zajedništvu. Zanimljivo je što je ideja nastala na osnovu nepotvrđene biografije zvezdarskog Maradone, čuvenog Ingeta. Verujem da će ta narodska priča uneti radost u domove, tim pre što se kod nas svi „razumeju“ u fudbal. (smeh) Pratim sport, i kad god imam priliku, igram fudbal i basket. To mi pruža poseban osećaj zadovoljstva – rekao je on za Hello.

PROČITAJTE JOŠ JEDINI IZLAZ – HIT! Šmeker iz Hrvatske progovorio SRPSKI u novoj hit seriji! Evo ŠTA mu je bilo NAJTEŽE!

Najpretraživaniji pojmovi uz njegovo ime na “Guglu” su: roditelji, visina i devojka, a o tome kaže:

– Zahvalan sam Bogu što imam baš ovakve roditelje jer je to ipak nešto što ne možete da birate. Divim im se, poštujem ih i volim. Časni su, pošteni i veoma vredni ljudi. Nisu se bavili umetnošću, potičem iz radničke porodice, ali omogućili su mi da budem to što sam danas. Ako sam neke osobine nasledio od njih – imao sam sreće. Što se tiče druge stavke, nisam znao da nekoga interesuje moja visina, ali u redu. (smeh) Visok sam 180 cm. Na kraju, da kažem i to da imam divnu devojku koju volim. Zove se Mia Radovanović, bavi se istim poslom kao i ja, te mi je za sve što radim najvažnije njeno mišljenje. Sa njom sam spremio gotovo sve kastinge i uloge, velika mi je podrška i radost – priznaje glumac.

PROČITAJTE JOŠ Saznajemo – Evo ŠTA predstavlja NARUKVICA iz serije KALKANSKI KRUGOVI! SVI smo POGREŠILI! EVO o ČEMU je u stvari REČ!

Kao najbolji u klasi, dobio je nagradu “Predrag Peđa Tomanović” Srpskog narodnog pozorišta. Glumu je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Za portal PRVA.RS o seriji “Urgentni centar” kaže.

Milan-Kolak uRGENTNI CENTAR DRIM tIM
U seriji URGENTNI CENTAR

Umetnici se često bave motivom smrti jer je to neizbežni deo naših života. Teško je snimati takve scene, one nas uvek emotivno pogađaju. Ali možete zamisliti kako je lekarima koji se gotovo svakodnevno susreću sa tim. Treba to izdržati. Pretpostavljam da se u takvim trenucima svi nadamo čudima. Ona nas podsećaju koliko smo, zapravo, nemoćni pred prirodom.

PROČITAJTE JOŠ OTKRIVENO – Evo ZAŠTO je baba Guba dala Dejanu NARUKVICU! Sledi VELIKI ŠOK! Deajn i Svetlana su BRAT I SESTRA?

Glumac je priznao i koja scena mu je bila najemotivnija, i samim tim, najteža za snimanje:

To je svakako scena Lanine smrti. Damjan je u tim trenucima osećao ogromnu dozu krivice, a bio je nemoćan da bilo šta uradi. 

Na pitanje o tome šta možemo očekivati u nastavku serije, odgovara:

Damjan trenutno prolazi kroz najteži period svog života. Čitav svet mu se srušio u sekundi. Ono što sledi je neverovatna borba sa samim sobom i iskušenjima koja ga čekaju na svakom koraku. U narednim epizodama ćemo videti da li je i u kojoj meri Damjan sposoban da izdrži posledice teškog ranjavanja i gubitka voljene osobe. Očekuju nas veliki preokreti.

PROČITAJTE JOŠ HIT! OTKRIVAMO – Evo KO će biti GLAVNI JUNAK druge sezone serije KALKANSKI KRUGOVI!

O saradnji sa Dubravkom Mijatović, Draganom Mićanovićem, Goranom Sultanovićem, Ivanom Bosiljčićem, i ostalim iskusnijim kolegama kaže:

– To su predivni ljudi i sjajni glumci. Bila mi je čast raditi sa njima. Čak i u ovako fizički i psihički zahtevnom načinu rada u kome snimate 12 sati svakog dana cele godine, oni su pokazali neverovatnu spremnost, samokontrolu, radnu etiku i profesionalizam bez ijednog ispada. Srećan sam što sam ih upoznao.

Pored pomenutih ostvarenja, Milan je igrao i u filmu “Kralj Petar Prvi”, i dobio nagradu za najboljeg debitanta na Festivalu glumačkih ostvarenja “Filmski susreti” u Nišu, 2019. godine. Pored ove uloge, domaća publika ga je gledala i u seriji “Južni Vetar”, a uskoro će ga gledati i u seriji o životu Tome Zdravkovića, u kojoj igra Tominog brata Novicu.

PROČITAJTE JOŠ ŠOK! Ova ZVEZDA serija IGRA SUDBINE i UBICE MOG OCA rodila se u AUTU! BABA presekla PUPČANU VRPCU! EVO o KOME je REČ!

Glumac je otkrio i poreklo njegovog neobičnog prezimena.

Ovo prezime vodi poreklo iz sela Riđana, iz Stare Hercegovine, danas ono pripada Nikšiću. Postoji priča da je ovo prezime nametano Srbima koji su se opirali turskoj vlasti. Izvedenica Kolak potiče od turske reči kol što znači ruka, a dalje asocira na jednoruke koji su kažnjeni zbog neposlušnosti. I danas mogu prepoznati tu vrstu inata u svojoj familiji (smeh) koja se izgleda prenosila sa kolena na koleno.

Foto Promo

Advertisement