Connect with us

Top Story

Otkrivamo SVE o seriji SABLJA – KO je UBIO Zorana Đinđića? Dokle se stiglo sa radom na scenariju? Kada nas očekuje PREMIJERA?

Published

on

Piše Saša Oreščanin

Gledaoci su nedavno imali priliku da pogledaju seriju “Porodica”, koja prikazuje trenutke uoči, i tokom hapšenja Slobodana Miloševića, a koja je izazvala lavinu komentara.

Nakon ekranizacije događaja od 30. marta do 1. aprila 2001, uskoro nas očekuje i serija, koja će prikazati događaje koji su usledili nakon 12. marta 2003., kada je ubijen tadašnji premijer Zoran Đinđić.

Pročitajte još HIT! Završeno snimanje pete sezone serije UBICE MOG OCA! Konačno ćemo SAZNATI – KO je UBIO Aleksandrovog OCA! Ali, to nije SVE!

O radu na realizaciji serija govori reditelj Vladimir Tagić, koji je široj javnosti, pre svega, poznat po seriji “Jutro će promeniti sve”, a nedavno je publika imala prilike da ga vidi i ispred kamere u seriji Porodica gde je igrao jednog od novinara. Tagić inače potpisuje i scenario i režiju nekoliko epizoda TV serije “Mama i tata se igraju rata”, kao i režiju nekoliko epizoda serije “Sumnjiva lica”.

Pročitajte još Serija JUŽNI VETAR 2 donosi VELIKI PREOKRET! Baću čeka TEŽAK PERIOD! A evo i ZAŠTO!

– Priče zasnovane na istinitim događajima, događajima koji su uzburkali, definisali ili promenili jednu zemlju su izuzetno uzbudljive, i mislim da je “Porodica” pokazala kolika je potreba za ovakvom vrstom priča. Serije i filmovi moraju ići u korak sa vremenom, moraju osluškivati vreme u kom žive i vreme koje je upravo prošlo i reflektovati stvarnost oko sebe. Sada treba da se rade serije o političkim događajima od pre dvadeset godina, a ne za pedeset godina, kad se više nikog neće ni ticati – kaže reditelj za 24sedam.

Pročitajte još Pročitajte još UBICE MOG OCA 5 – Sledi veliki ŠOK! Jakovljević ipak NIJE PREŽIVEO?

Tagić otkriva dokle je stigao rad na seriji “Sablja”, koja će se baviti ubistvom Zorana Đinđića i posledicama tog događaja koji je potresao Srbiju, i bio prelomni trenutak u istoriji i društvu.

– Serija je i dalje u fazi razvoja, to je veliki projekat koji zahteva ozbiljno vreme i posvećenje. Snimanje je planirano za sledeću godinu, i nadam se ubrzo posle toga će biti emitovanje – kaže reditelj, i dodaje:

Pročitajte još HIT! Đorđe Milosavljević otkriva SVE o drugoj sezoni serije KALKANSKI KRUGOVI: Stižu VAMPIRI i novi DEMONI? A evo i koji su!

– Biti objektivan je nemoguće, ali verujem da ćemo naći način da razumemo šta se zapravo ovoj zemlji desilo u trenutku kada je Zoran Đinđić ubijen. Naša želja nije da pronađemo novi ugao gledanja na događaj, već da pokušamo da razumemo koje su posledice po jedno društvo kada se njegov premijer ubije posle samo dve godine na vlasti.

Pročitajte još Serija JUGOSLOVENKA – OTKRIVAMO: Hoće li biti NASTAVKA? Koliko epizoda je SNIMLJENO? I da li će se snimati NOVE?

Foto Printskrin

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/24sedam.rs

Advertisement